KUSNER: IZBORIMA NA KOSOVU PROTIVE SE MILOSEVICEVI SRBI

Utorak, 18.07.2000.

09:01

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KUSNER: IZBORIMA NA KOSOVU PROTIVE SE MILOSEVICEVI SRBI Snage UN na Kosovu ce stvoriti bezbedne uslove za odrzavanje izbora, kojima se najvise protive Srbi povezani s jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Milosevicem, rekao je u ponedeljak sef UNMIK Bernar Kusner u Briselu, prenosi Beta. On je odbacio tvrdnje da UNMIK priprema "srpske kantone" na Kosovu. "Kosovari su ti koji su specijalisti za paralelne sisteme na Kosovu, a ne ja. Dokument koji sam ja potpisao sa Srbima jeste pokusaj da ih zastitimo. Zelimo da se otvori proces stvaranja demokratskog sistema, s ciljem da se sprovede rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i kroz to stvori buducnost za Kosovo i ceo region", dodao je Kusner.

Snage UN na Kosovu ce stvoriti bezbedne uslove za odrzavanje izbora, kojima se najvise protive Srbi povezani s jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Milosevicem, rekao je u ponedeljak sef UNMIK Bernar Kusner u Briselu, prenosi Beta. On je odbacio tvrdnje da UNMIK priprema "srpske kantone" na Kosovu. "Kosovari su ti koji su specijalisti za paralelne sisteme na Kosovu, a ne ja. Dokument koji sam ja potpisao sa Srbima jeste pokusaj da ih zastitimo. Zelimo da se otvori proces stvaranja demokratskog sistema, s ciljem da se sprovede rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i kroz to stvori buducnost za Kosovo i ceo region", dodao je Kusner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare