MESIC USKORO NA KOSOVU

Sreda, 19.07.2000.

14:30

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MESIC USKORO NA KOSOVU Kosovo i Crna Gora ne treba da se bave pitanjem formalnih veza sa SR Jugoslavijom, vec da se usredsrede na demokratizaciju, rekao je hrvatski predsednik Stjepan Mesic u listi na albanskom jeziku Koha Ditore, prenosi Beta. Porucujuci Kosovu i Crnoj Gori da treba da se bave uspostavljanjem "standarda koje trazi demokratski svet", Mesic je rekao da ce se "sva drug pitanja resiti vremenom". On je ocenio da su Kosovo, kao i Vojvodina, kao konstitutivni elementi bivse Jugoslavije, "imali pravo da izaberu da li zele da budu sa nekim ili zele nezavisnost". "Naravno bilo je tesko ocekivati da Kosovo realizuje svoje pravo jer je bilo pratkticno pod okupacijom", rekao je hrvatski predsednik. Mesic je najavio i svoju skoru posetu juznoj srpskoj pokrajini. "Imam dosta razloga da posetim Kosovo. Uskoro i Privredna komora Hrvatske otvara svoje predstavnistvo u Pristini i radi se na pripremi moje posete, na cemu su angazovani i moji albanski prijatelji", rekao je on.

Kosovo i Crna Gora ne treba da se bave pitanjem formalnih veza sa SR Jugoslavijom, vec da se usredsrede na demokratizaciju, rekao je hrvatski predsednik Stjepan Mesic u listi na albanskom jeziku Koha Ditore, prenosi Beta. Porucujuci Kosovu i Crnoj Gori da treba da se bave uspostavljanjem "standarda koje trazi demokratski svet", Mesic je rekao da ce se "sva drug pitanja resiti vremenom". On je ocenio da su Kosovo, kao i Vojvodina, kao konstitutivni elementi bivse Jugoslavije, "imali pravo da izaberu da li zele da budu sa nekim ili zele nezavisnost". "Naravno bilo je tesko ocekivati da Kosovo realizuje svoje pravo jer je bilo pratkticno pod okupacijom", rekao je hrvatski predsednik. Mesic je najavio i svoju skoru posetu juznoj srpskoj pokrajini. "Imam dosta razloga da posetim Kosovo. Uskoro i Privredna komora Hrvatske otvara svoje predstavnistvo u Pristini i radi se na pripremi moje posete, na cemu su angazovani i moji albanski prijatelji", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare