POLICIJA NA TRAGU NAPADACIMA NA KONCULJA

Sreda, 19.07.2000.

14:30

Izvor: B92

Default images

Podeli:

POLICIJA NA TRAGU NAPADACIMA NA KONCULJA Predsednik opstine Bujanovac Stojan Arsic optuzio je albanske ekstremiste da napadima na policijski punkt u Konculju u demilitarizovanoj zoni "imaju za osnovni cilj presecanje saobracajnice Bujanovac - Gnjilane, najvaznije tranzitne veze Kosova sa Jugom Srbije", javlja Beta. "To je deo plana albanskih terorista i onih koji stoje iza njih, a to su neke zapadne zemlje", rekao je Arsic reagujuci na informaciju da su u preksinocnjem napadu na punkt u Konculju ranjena tri policajca. On je rekao da se 90 odsto svih incidenata na jugu Srbije dogodilo na teritoriji opstine Bujanovac i ocenio da je u toj opstini situacija "slozena, dinamicna i pod kontrolom". Arsic je ocenio da je Oslobodilacka vojska Preseva, Bujanovca i Medvedje, za koju se vezuje najveci broj napada, "obicna fantomska organizacija oko koje se neopravdano digla velika prasina". "To je minorna sacica terorista, koja nema nikakvu snagu, a ovakve provokacije pravi zato sto je u situaciji da bira mesto, vreme i nacin napada, zbog cega se stice utisak da je uvek u prednosti", rekao je Arsic i optuzio "pripadnike ovih bandi" za podmetanje dve eksplozivne naprave u Bujanovcu i jedne u Presevu. "Drzavni organi su na tragu izvrsiocima ovih teroristickih diverzija. Oni imaju spiskove onih koji bi mogli biti umesani u sve to tako da uskoro mozemo ocekivati da se saopsti ko su oni", rekao je Arsic.

Predsednik opstine Bujanovac Stojan Arsic optuzio je albanske ekstremiste da napadima na policijski punkt u Konculju u demilitarizovanoj zoni "imaju za osnovni cilj presecanje saobracajnice Bujanovac - Gnjilane, najvaznije tranzitne veze Kosova sa Jugom Srbije", javlja Beta. "To je deo plana albanskih terorista i onih koji stoje iza njih, a to su neke zapadne zemlje", rekao je Arsic reagujuci na informaciju da su u preksinocnjem napadu na punkt u Konculju ranjena tri policajca. On je rekao da se 90 odsto svih incidenata na jugu Srbije dogodilo na teritoriji opstine Bujanovac i ocenio da je u toj opstini situacija "slozena, dinamicna i pod kontrolom". Arsic je ocenio da je Oslobodilacka vojska Preseva, Bujanovca i Medvedje, za koju se vezuje najveci broj napada, "obicna fantomska organizacija oko koje se neopravdano digla velika prasina". "To je minorna sacica terorista, koja nema nikakvu snagu, a ovakve provokacije pravi zato sto je u situaciji da bira mesto, vreme i nacin napada, zbog cega se stice utisak da je uvek u prednosti", rekao je Arsic i optuzio "pripadnike ovih bandi" za podmetanje dve eksplozivne naprave u Bujanovcu i jedne u Presevu. "Drzavni organi su na tragu izvrsiocima ovih teroristickih diverzija. Oni imaju spiskove onih koji bi mogli biti umesani u sve to tako da uskoro mozemo ocekivati da se saopsti ko su oni", rekao je Arsic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare