LUKOVAC I PICULA ZA DEMOKRATIZACIJU I JACANJE SARADNJE

Četvrtak, 20.07.2000.

13:54

Izvor: B92

Default images

Podeli:

LUKOVAC I PICULA ZA DEMOKRATIZACIJU I JACANJE SARADNJE Ministri inostranih poslova Crne Gore i Hrvatske Branko Lukovac i Tonino Picula izjavili su posle sastanka u Podgorici da je temeljni interes obe drzave jacanje procesa demokratizacije i politicke stabilnosti. Crna Gora i Hrvatska vise ne smeju da predstavljaju prostor obelezen sukobima, vec prostor koji ce obelezavati saradnja, ocenili su Lukovac i Picula na zajednickoj konferenciji za novinare. Picula je prvi hrvatski zvanicnik koji je posle raspada bivse SFRJ posetio Crnu Goru, a u Podgorici je u cetvrtak razgovarao s predsednikom Crne Gore Milom Djukanovicem, premijerom Filipom Vujanovicem i sefom diplomatije Brankom Lukovcem. Hrvatski ministar inostranih poslova je najavio da ce nadlezni organi Hrvatske i Crne Gore u septembru potpisati protokole o slobodnoj trgovini, sto podrazumeva ukidanje carina, kao i o liberalizaciji viznog rezima, o saradnji u drumskom saobracaju i o granicnim prelazima, javlja Beta.

Ministri inostranih poslova Crne Gore i Hrvatske Branko Lukovac i Tonino Picula izjavili su posle sastanka u Podgorici da je temeljni interes obe drzave jacanje procesa demokratizacije i politicke stabilnosti. Crna Gora i Hrvatska vise ne smeju da predstavljaju prostor obelezen sukobima, vec prostor koji ce obelezavati saradnja, ocenili su Lukovac i Picula na zajednickoj konferenciji za novinare. Picula je prvi hrvatski zvanicnik koji je posle raspada bivse SFRJ posetio Crnu Goru, a u Podgorici je u cetvrtak razgovarao s predsednikom Crne Gore Milom Djukanovicem, premijerom Filipom Vujanovicem i sefom diplomatije Brankom Lukovcem. Hrvatski ministar inostranih poslova je najavio da ce nadlezni organi Hrvatske i Crne Gore u septembru potpisati protokole o slobodnoj trgovini, sto podrazumeva ukidanje carina, kao i o liberalizaciji viznog rezima, o saradnji u drumskom saobracaju i o granicnim prelazima, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare