FORMIRANA POSMATRACKA MISIJA ZA LOKALNE IZBORE NA KOSOVU

Petak, 21.07.2000.

17:35

Izvor: B92

Default images

Podeli:

FORMIRANA POSMATRACKA MISIJA ZA LOKALNE IZBORE NA KOSOVU Savet Evrope formirao je posmatracku misiju koja ce nadgledati izborni proces na Kosovu, saopstilo je danas to telo, prenosi Beta. U saopstenju se navodi da je na celu misije, koja je formirana na zahtev sefa msisije UN na Kosovu Bernara Kusnera, bivsi predsedavajuci Komiteta za politicka pitanja Parlamentarne skupstine Saveta Evrope, Svajcarac Viktor Rafi. "Misija ce nadgledati resgitraciju biraca, predizbornu kampanju, kao i same izbore", navodi se u saopstenju. U saopstenju je preneta ocena sef buduce posmatracke misije, Viktora Rafija, da neucestvovanje Srba u popisu stanovnistva i registraciji biraca "izaziva veliku zabrinutost, jer se ocekuje da ce na predstojece izbore izaci svega oko 100, od oko 60.000 Srba koji zive na Kosovu". Prema njegovom misljenju, izbori treba da pomognu u uspostavljanju vece lokalne samouprave u regionu, a pripreme za njih predstavljaju "pravi timski rad medjunarodne zajednice". Misiju ce ciniti 19 predstavnika zemalja clanica Saveta Evrope, kao i zemalja koje imaju status posmatraca. Tokom samih izbora pridruzice im se jos 100 posmatraca. U saopstenju se pojasnjava da ce 15 posmatraca biti stacionirano na Kosovu, dva u Podgorici i dva u Makedoniji.

Savet Evrope formirao je posmatracku misiju koja ce nadgledati izborni proces na Kosovu, saopstilo je danas to telo, prenosi Beta. U saopstenju se navodi da je na celu misije, koja je formirana na zahtev sefa msisije UN na Kosovu Bernara Kusnera, bivsi predsedavajuci Komiteta za politicka pitanja Parlamentarne skupstine Saveta Evrope, Svajcarac Viktor Rafi. "Misija ce nadgledati resgitraciju biraca, predizbornu kampanju, kao i same izbore", navodi se u saopstenju. U saopstenju je preneta ocena sef buduce posmatracke misije, Viktora Rafija, da neucestvovanje Srba u popisu stanovnistva i registraciji biraca "izaziva veliku zabrinutost, jer se ocekuje da ce na predstojece izbore izaci svega oko 100, od oko 60.000 Srba koji zive na Kosovu". Prema njegovom misljenju, izbori treba da pomognu u uspostavljanju vece lokalne samouprave u regionu, a pripreme za njih predstavljaju "pravi timski rad medjunarodne zajednice". Misiju ce ciniti 19 predstavnika zemalja clanica Saveta Evrope, kao i zemalja koje imaju status posmatraca. Tokom samih izbora pridruzice im se jos 100 posmatraca. U saopstenju se pojasnjava da ce 15 posmatraca biti stacionirano na Kosovu, dva u Podgorici i dva u Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare