OTPOR: MESANJE PATRIOTSKE I PETOKOLONASKE KRVI?

Petak, 21.07.2000.

12:17

Izvor: B92

Default images

Podeli:

OTPOR: MESANJE PATRIOTSKE I PETOKOLONASKE KRVI? Aktivisti pokreta Otpor ni u petak nisu uspeli da izvedu jednu humanitarnu akciju, ovog puta u Kikindi, javlja dopisnik Anema Vladimir Vujin. Akcija dobrovoljnog davanja krvi kikindske organizacije Otpor pod nazivom "I krv za Srbiju" nije odrzana, i mladi davaoci krvi su iz zdravstvenog centra vraceni sa obrazlozenjem da nema kesa. Nacelnik sluzbe tranzfuzije Cedomir Gavranic je otporasima objasnio da "kesa za krv u bolnici nema vec nekoliko dana, ali ce ih, verovatno, biti u utorak". Redovni davaoci krvi koji su se takodje pojavili u zdravstvenom centru bili su iznenadjeni ovakvim obrazlozenjem jer do sada uvek kada su zeleli da daju krv bilo je i kesa. Aktivisti Otpora su izjavili da nadlezni iz sluzbe transfuzije "ocigledno ne zele da mesaju patriotsku i petokolonasku krv".

Aktivisti pokreta Otpor ni u petak nisu uspeli da izvedu jednu humanitarnu akciju, ovog puta u Kikindi, javlja dopisnik Anema Vladimir Vujin. Akcija dobrovoljnog davanja krvi kikindske organizacije Otpor pod nazivom "I krv za Srbiju" nije odrzana, i mladi davaoci krvi su iz zdravstvenog centra vraceni sa obrazlozenjem da nema kesa. Nacelnik sluzbe tranzfuzije Cedomir Gavranic je otporasima objasnio da "kesa za krv u bolnici nema vec nekoliko dana, ali ce ih, verovatno, biti u utorak". Redovni davaoci krvi koji su se takodje pojavili u zdravstvenom centru bili su iznenadjeni ovakvim obrazlozenjem jer do sada uvek kada su zeleli da daju krv bilo je i kesa. Aktivisti Otpora su izjavili da nadlezni iz sluzbe transfuzije "ocigledno ne zele da mesaju patriotsku i petokolonasku krv".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare