VESELINOV: DISKRIMINACIJA VOJVODINE I CRNE GORE

Petak, 21.07.2000.

14:10

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VESELINOV: DISKRIMINACIJA VOJVODINE I CRNE GORE Predsednik koalicije Vojvodina Dragan Veselinov ocenio je da paket izbornih zakona, koje je jugoslovenska vlada podnela skupstini na usvajanje "diskriminise" Vojvodinu i Crnu Goru, javlja Beta. "Time sto je Srbiju proglasio za jednu izbornu jedinicu kod izbora 20 poslanika za Vece republika Savezne skupstine, rezim predsednika Milosevica diskriminisao je sve vojvodjanske stranke i odbacio Vojvodinu kao autonomnu pokrajinu uprkos Ustavu Srbije", navodi se u pisanoj izjavi Veselinova medijima. On je istakao da Srbija ima 2,5 puta vise biraca od Vojvodine i da "kandidati za Saveznu skupstinu iz Vojvodine nikada nece biti birani, cime ce se pojacati gospodarstvo Srbije nad Vojvodinom".

Predsednik koalicije Vojvodina Dragan Veselinov ocenio je da paket izbornih zakona, koje je jugoslovenska vlada podnela skupstini na usvajanje "diskriminise" Vojvodinu i Crnu Goru, javlja Beta. "Time sto je Srbiju proglasio za jednu izbornu jedinicu kod izbora 20 poslanika za Vece republika Savezne skupstine, rezim predsednika Milosevica diskriminisao je sve vojvodjanske stranke i odbacio Vojvodinu kao autonomnu pokrajinu uprkos Ustavu Srbije", navodi se u pisanoj izjavi Veselinova medijima. On je istakao da Srbija ima 2,5 puta vise biraca od Vojvodine i da "kandidati za Saveznu skupstinu iz Vojvodine nikada nece biti birani, cime ce se pojacati gospodarstvo Srbije nad Vojvodinom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare