Fitnes i dijeta

Smršala je četrdeset kilograma, pa postala svetska šampionka

Osamnaestogodišnja Milena Martinović pre godinu dana počela je da se bavi pauerliftingom kako bi smršala, ali nije se tu zaustavila.

Četvrtak, 27.07.2017.

14:19

Izvor: B92

Smršala je četrdeset kilograma, pa postala svetska šampionka
Foto: Prva.rs

Podeli:

Ovoj mladoj devojci snaga je postala njeno drugo ime.

"Ja sam prvenstveno krenula da smršam i za prvih godinu dana izgubila sam 40 kilograma. Kroz ceo taj moj put, zavolela sam tegove i ovaj sport."

Pauerlifting je sport snage i uključuje tri discipline čučanj, benč pres i mrtvo dizanje. I opšte je mišljenje da je pretežno muški sport.

"Moja poruka je da ljudi ne slušaju mnogo šta im se priča iza leđa, nego da gledaju pravo i uživaju u životu."

Trenira samo godinu dana, a u aprilu je izašla na prvo takmičenje, kada je i trijumfovala.

"Tad sam postavila prvi svetski rekord."

Za četiri meseca osvojila je četiri zlatne medalje i dva pehara. Poslednji uspeh je imala na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde je oborila svetski rekord u tinejdž kategoriji, sa podignutih 142,5 kg u čučnju, benč 92,5 i mrtvo dizanje 155 kg.

Ključ njenog uspeha je naporan rad, velika želja i dobar trener. Pitanje je samo kako će joj budući partner izaći na crtu.

"Ha,ha,ha, neka mu je sa srećom", kaže Milena.

Za Milenu "ne mogu" i "nemam vremena" ne postoji.

"Idem u srednju medicinsku školu, pre podne imam praksu, po podne školu, uveče trening i odličan sam učenik. Sve se može kad se hoće", zaključuje ova mlada šampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.