Fitnes i dijeta

Objavila je provokativnu fotku i našla sebi mane: Šta vi vidite na slici?

Nizak nivo samopouzdanja je problem koji pogađa mnoge žene, a svet društvenih mreža često pogoršava sliku koju imamo o sebi.

Sreda, 02.08.2017.

13:30

Izvor: B92

Default images

Podeli:

To je dokazala Luiz Aberi, studentkinja i fitnes Jutjuberka, koja je svoju popularnost na društvenim mrežama iskoristila kako bi skrenula pažnju na preteranu samokritičnost.

Luiz je objavila kolaž fotografiju, koja pokazuje kako ona doživljava sebe, ali i kako je drugi vide.

Ona je istakla da se ljudi uglavnom fokusiraju na njen osmeh, dugačke noge i zategnutu zadnjicu. Ono što ona vidi su celulit, "masna" pozadina i veliki nos.

"Na društvenim mrežama postoje rastuće zajednice pozitivnih i samosvesnih žena koje šire pozitivnu sliku o telu i ljubavi prema sebi. Iako sam srećna zbog toga, svesna sam da i dalje ima veliki broj žena koje postavljaju nerealne standarde, objavljivajući svoje savršene slike. Obično je reč o obrađenim fotografijama, a upravo time šalju pogrešnu poruku veoma osetljivoj publici", glasio je Luizin zaključak.

Pročitajte i

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.