Uređenje doma

Pitanja na intervjuu za posao na koja morate da znate odgovor

Ukoliko želite taj posao morate da znate i odgovore na ova pitanja!

Četvrtak, 21.07.2016.

13:53

Izvor: B92

Pitanja na intervjuu za posao na koja morate da znate odgovor
Thinkstock

Podeli:

Na koliko god razgovora za posao bili, svaki vam je zasigurno pojeo živce.

Sve što želite jeste da sebe prikažete u najboljem svetlu, ali postoji toliko faktora, koje mogu uticati na to kako ćete biti prihvaćeni.

To je razlog zašto bi uvek trebali da imate unapred promišljene odgovore, posebno na ovih 5 pitanja...

Sprovedite nas kroz vaš CV

Ovo je vaša prilika da ostavite dobar prvi utisak. To nipošto ne sme biti monolog duži od 10 minuta, o svemu što ste ikad radili, već prilagodite svoj odgovor mestu na kom tražite posao, spominjući samo relevantne aspekte svoje dosadašnje karijere.

Zašto želite ovaj posao?

Vaš odgovor na ovo pitanje pokazuje dve stvari: jeste li strastveni prema tom poslu i jeste li napravili svoje istraživanje. Istaknite kako poznajete dosadašnji rad kompanije te svoje mišljenje o tome kako možete uticati na njen napredak. Nemojte ostaviti utisak da ste očajni, ali ne budite ni previše cool, kako ne biste ostavili utisak da vas nije previše briga.

Šta smatrate svojim najvećim prednostima i manama?

Na ovo pitanje, vaši odgovori nipošto ne smeju biti preuveličani, jer niko ne trpi hvalisavce. Uvek je dobro napomenuti kako ste timski igrač, da znate mirno rešavati probleme i sukobe te kako ste voljni da brzo učite nove stvari. Što se tiče mana, njih naučite da lepo "zapakujete", ali i naglasite kako radite na tome da ih umanjite. "Stalno kasnim", nije nešto što želite reći budućem poslodavcu pa takve izjave izbegavajte po svaku cenu.

Šta volite da radite van radnog mesta?

Ovim pitanjem, budući poslodavac nastoji da stvori širu sliku o vama pa ne bi bilo loše da i na ovo pitanje pripremite odgovor unapred. Ponovo, nemojte ulaziti u detalje, ali spomenite nekoliko hobija ili interesa, poput fizičke aktivnosti kojom se bavite, druženja s prijateljima, putovanja, kuvanja i ostalih stvari, kojima ćete ostaviti dobar utisak.

Imate li neko pitanje za mene?

Odgovor na ovo pitanje bi uvek trebao biti "da", jer to pokazuje da ste zainteresovani i znatiželjni. Ali, to ne znači kako pitanja koja postavljate nisu važna. Pitanja o godišnjem odmoru i radu kod kuće nisu poželjna u ovom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare