Uživajte u njenim gastronomskim čarolijama: Tiramisu po receptu italijanske dive

Bez greške tiramisu je poslastica kojom ćete zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce. Ovo je recept najčuvenije Italijanke Sofije Loren.

Ponedeljak, 06.03.2017.

13:22

Izvor: B92

Uživajte u njenim gastronomskim čarolijama: Tiramisu po receptu italijanske dive
Foto: Thinkstock

Podeli:

Potrebno je:

3 jaja, 5 kašika šećera, 170 grama maskarpone sira, veliki paket piškota, šoljica likera od narandže, šoljica espreso kafe, 60 grama gorke čokolade, naribane, pola šoljice nezaslađenog kakao-praha.

Priprema:

Stavite žumanca i šećer u činiju i dobro ih izlupajte. U drugoj činiji napravite sneg od belanca, a u trećoj pomešajte žumanca i šećer s maskarpone sirom. Zatim dodajte sneg od belanaca da biste dobili kremastu mešavinu.

Ređajte u plehu piškote koje ste prethodno umočili u mešavinu espresa i likera. Prekrijte piškote mešavinom maskarponea i narendanom čokoladom, pa posipajte s malo više od polovine količine kakaoa. Poređajte i drugi sloj piškota i ceo postupak ponovite. Ostavite tiramisu najmanje dva sata u frižideru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare