Sa 102 na 60 kilograma: Evo kako je ova devojka uspela

Bio je vreo dan i nosila sam šorts iako ga ranije nikada nisam nosila jer moje telo jednostavno nije bilo za kratke stvari.

Petak, 08.05.2015.

16:17

Izvor: Super žena

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ipak želja da oslabim bila je jača od svega pa sam svejedno izdržala znoj na zadnjoj loži dok sam sedela na prvom sastanku gde pomažu gojaznima da smršaju. Tada sam imala preko 102 kile i nisam nikada više želela da čujem za tu cifru opet.

Da mi je neko tada rekao da ću kroz neko vreme težiti upola koliko sam tada, ne bih mu poverovala. Sada imama 60 kilogaram pa iako sam mnogo toga naučila na dugačkom putu mršavljenja i dalje postoje stvari koje još uvek ne znam. Čini mi se da moj put još uvek nije završen.

Skoro celog života sam se borila s viškom kilogaram i onim što nisam dugo mogla da razumem, a to je da moja debljina nije bila bolest već posledica.

Višak kilogaram sam krivila za sve neuspehe u životu.

Prvi korak ka mršavljenju nije imao veze sa hranom, već s načinom na koji sam komunicirala sa sobom. Bila sam sama sebi najgori savetnik jer sam pomoću uvreda pokušala sebe da motivišem. Konstantno sam sebe lagala i ubeđivala da bi samo manjak kiloghrama za mene značio uspeh. Bio je to pravi rolerkoster koji me je konstano vozio u krug bez prave motivacije i rezultata.

Istina jeste da je kilaža samo broj na vagi, a ne odrednica za čoveka. Ukoliko postignete željenu brojku ona neće promeniti ostale stvari u vašem životu. Manje kilograma neće učiniti da budemo dovoljno dobri, jer već treba sami sebi da budemo takvi.

Manje kilograma me neće učiniti lepšom, jer sam ja sve vreme bila lep i neće učiniti da me ljudi koji me nisu voleli zavole.

Ukoliko izgubim kilograme i dalje neću moći da kontrolišem stvari koje su van moje kontrole i to me neće načiniti savršenom.

Mršavija linija me neće učiniti srećnom jer toliko drugih stvari doprinosi mojoj sreći.

Kada sam shvatila šta gubitak kilograma neće učiniti u mom životu tada sam shvatila da ta brojka ne kontroliše moj život. Tada sam shvatila koliko zapravo malu kontrolu imam nad svetom.

Shvatila sam da mnoge probleme neću rešiti gubitkom kilograma , a danas kada sam ostvarila ono što sam želela, shvatila sam da sam živela život u strahu. Sada želim da provedem ostatak života slobodno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare