Ušla je u menopauzu sa 27 godina: Žene, nikada ne zanemarujte ove simptome

Australijanka Tesi Kuzukas je zbog zanemarivanja određenih simptoma ušla u menopauzu, iako ima samo 27 godina.

Sreda, 19.07.2017.

15:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

A post shared by Thessy Kouzoukas (@thessy.k) on

Od kada je saznala da je ušla u menopauzu, život Tesi Kuzukas se totalno promenio. Njena dijagnoza je šokirala mnoge, pre svega jer ništa nije navodilo da će se bolest tako razviti.

Tesi je sada u četvrtoj fazi endometrioze zbog čega su joj puls i holesterol ekstremno povećani, a sve vreme okrivljuje sebe, odnosno zanemarivanje simtoma.

Naime, kada je imala ogromne bolove tokom ciklusa, Australijanka je odlučila da ode na kontrolu, kada su joj lekari na levom jajniku pronašli cistu dugu devet centimetara.

Odmah je zakazana operacija, a cista je uspešno uklonjena. Međutim, tokom zahvata, doktori su otkrili endometriozu. Reč je o bolesti kada normalno tkivo endometrijuma (unutrašnji sloj materice) počne da raste izvan materice.

A post shared by Thessy Kouzoukas (@thessy.k) on

Po savetu lekara, Tesi je počela da pije lek koji je zaustavio rad hormona i izazvao ranu menopauzu.

Upravo zbog toga, ona je rešila da podeli svoje iskustvo i da apeluje na žene da idu na kontrolu ukoliko imaju preterano bolne cikluse.

"Ljudima je ovo veoma šokantno. Ovo sam ja. Ovo je endometrioza. Ukoliko znate nekoga ko ima izuzetno bolne cikluse, molim vas, kažite im da to što pre provere, a svim devojkama koje se bore sa istom bolešću bih poručila da nisu same", napisala je ona.

Nakon toga, Tesi je saopštila da će u avgustu imati operaciju u Grčkoj i da se nada pozitivnim rezultatima.

"Nadam se da ću posle operacije živeti život bez bolova i da će mi se plodnost povećati. Nadam se da ću jednog dana biti majka", iskrena je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare