Roditeljstvo

Šesti novogodišnji "Mamin bazar"

“Novogodišnji Mamin bazar“ koji organizuje Udruženje „Mame Novosađanke“ održaće se u subotu 17.12.2016. od 10 do 20 časova, na Spensu, na spratu ispred bivše Gradske kafane. Ulaz je besplatan, a svečano će ga otvoriti potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Sandra Đanković i pomoćnica gradonačelnika grada Novog Sada, Ljiljana Koković.

Ponedeljak, 12.12.2016.

15:54

Izvor: B92

Šesti novogodišnji

Podeli:

„Mamin bazar“, koji organizujemo šesti put, predstavlja mesto na kome članice naše Fejsbuk grupe „Mame Novosađanke kupujem-prodajem-menjam-poklanjam“ mogu da prodaju, zamene i poklone svoju i dečiju polovnu odeću, obuću, igračke, bebi opremu, a posetioci da tu istu robu kupe po vrlo povoljnim cenama. Na „Bazaru“ će se naći oko 150 mama izlagača kvalitetne polovne robe, koje su prethodno prijavile svoje učešće, a kao posetioci su dobrodošli svi koji žele da se opreme za zimu i predstojeće praznike.

S obzirom na dolazeću Novu godinu, koji je deci jedan od omiljenih praznika, u program smo uvrstili i slikanje sa Deda Mrazom I njegovim pomoćnicima Elzom I Olafom, kako bismo deci omogućili da svoje želje za novogodišnje paketiće kažu uživo I da im ostanu fotografije kao lepo sećanje na ovaj događaj.
Pored toga, pripremili smo I bogat celodnevni muzičko-scenski program. Na sceni će moći da se vide I čuju dečiji hor koji će pevati najlepše Božićne pesme, dečije predstave, folklorne grupe, revija malih manekena, zumba za decu, zatim deca koja igraju džez balet i druge vrste plesa za najmlađe, a decu će zabavljatii tim animatora “Željka Veseljka”.

Dodatni izlagači “Maminog bazara“ obuhvatiće temu Nove godine i novogodišnjih paketića, pa će nam se, između ostalih, predstaviti prijatelji manifestacije izdavačka kuća Klett sa prazničnom ponudom edukativnih i zabavnih knjiga za predškolski i školski uzrast dece i prodavnica igračaka Kidsland sa svojom velikom novogodišnjom akcijom.

Svaka naša manifestacija ima humantarni karakter, a ovaj put imamo tri humanitarne akcije. Prva je skupljanje stvari za novogodišnje paketiće (prvenstveno slatkiši, igračke, školski pribor…) za Novosadski humanitarni centar (NSHC), a druga se sastoji iz toga da će svaki učesnik Bazara doneti po jedan ukras, kojom ćemo okititi novogodišnju jelku na licu mesta, a koji će se potom donirati organizaciji NSHC kako bi i mališani koji inače nemaju prilike za to, uživali u čaroliji kićenja jelke. Pored toga, na našem štandu stajaće i kutija za skupljanje novčane pomoći za šesnaestogodišnjeg dečaka, Peđu Đurđekanović, koji boluje od cerebralne paralize i nekoliko propratnih bolesti. Zbog njegovog stanja, potreban mu je stalni rehabilitacioni tretman, kako ne bi došlo do atrofiranja mišića. Roditelji dečaka, nisu u mogućnosti da to sami finansiraju, stoga pozivamo sve ljude koji su voljni da pomognu, da posete naš štand na „Maminom bazaru“ i podrže porodicu Đurđekanović u njihovoj životnoj borbi.

Rad našeg udruženja, prepoznala su i podržala mnoga javna gradska preduzeća. Jedno od njih je i JKP „Parking servis“ čiju smo akciju „Ne parkiraj sebično, misli i na druge“ podržali, pa će građani na našem promo pultu moći da uzmu nalepnice sa tim natpisom i uz pomoć njih reaguju ako vide vozilo koje se parkiralo tako da blokira prolazak trotoarom, prvenstveno mama sa kolicima i malom decom, ali i drugih pešaka i biciklista, ili normalno funkcionisanje osoba sa invaliditetom prilikom izlaska iz automobila na propisno označenom parking mestu.

Novina na našoj tradicionalnoj manifestaciji „Mamin bazar“ je da ćemo ovoga puta imati i „Eko kutak“ u kojem će svoj rad promovisati Udruženje „Zeleni maslačak“ koje za cilj ima širenje ekološke svesti i značaja životne sredine medju decom i organizovano prikupljanje sekundarnih sirovina kako bi pomoglo vrtiću „Maslačak“. U našoj manifestaciji učestvovaće i roditelji dece iz vrtića „Veseli patuljci“ iz Rumenke koji su takođe počeli sa reciklažom sekundarnih sirovina, pa ovim putem pozivamo građane da posete „Mamin bazar“ i sa sobom ponesu PET ambalažu, hartiju i limenke koje im više ne trebaju, da ih ubace u za to predviđene kutije i tako pomognu obnovu i opremanje ova dva vrtića. U cilju podizanja ekološke svesti, a u saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo“, pozivamo sve građane da za novogodišnje praznike kupuju jelke sa busenom na njihovom štandu, koji će u toku „Bazara“ biti ispred SPENS-a. Nakon Nove godine, ukoliko nemaju mogućnosti da je zasade u svom dvorištu, građani mogu jelku da odnesu „Zelenilu“, pa će je oni zasaditi na za to predviđeno mesto u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare