Roditeljstvo

Za samo dva dana 69 beba u jednoj beogradskoj klinici VIDEO

Najviše beba ovih dana rađa se u ginekološko-akušerskoj klinici Višegradska. U prethodna 24 sata rođena je 31 beba, a samo 24 sata pre ovoga rođeno je čak 38 beba.

Četvrtak, 16.04.2020.

11:14

Izvor: B92

Za samo dva dana 69 beba u jednoj beogradskoj klinici VIDEO
Foto: Printskrin TV Prva

Podeli:

"To su baš lepe vesti u moru sumornih, ali Klinika za ginekologiju i akušerstvo radi izuzetno pojačanim obimom posla... Ojačali smo ekipe lekara koji ovde rade", rekao je za "Jutro" na TV Prva prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK Višegradska.

Kaže da su spremni za urgentna stanja, kao i da se svima na ulazu u kliniku meri temperatura svima koji ulaze u Kliniku.

"Ako ima sumnjivih simptoma pacijente prosleđujemo na poseban ulaz klinike, posebne izolacione ambulante", dodao je dr Stefanović koji je dodao da im se javljaju trudnice da se raspitaju da li rade ekspertske i dabl testove te je poručio da Klinika radi sva redovna testiranja.

"Mi smo na sva ta pitanja pozitivno odgovarali. Apsolutno nijedan segment praćenja trudnoće nismo prestali da radimo, naoprotiv radiomo ga i više. Tako da trudnice se boje kao i ostali ljudi s tim što se boje i za svoje bebe", naveo je.

Pogledajte više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare