Sveto pravilo hrono ishrane: 3 namirnice koje se obavezno moraju jesti za doručak

Hrono dijeta je način ishrane za kojim je poludeo ceo svet. Pomoći će vam da regulišete kilažu, ali samo ako se čvrsto pridržavate pravila.

Dijeta | nadlanu |
Podeli

Najvažniji obrok hrono dijete, tačnije ishrane jeste doručak. Nipošto ga ne treba preskakati, jer time uništavate ritam dijete, s obzirom na to da ćete uveče biti toliko gladni da ćete pojesti sve što vam padne pod ruku.

Poželjno je da doručkujete pre 8 sati ujutru i da pratite kako vaše telo reaguje na hrono ishranu. Ovo su 3 namirnice koje mora sadržati vaš hrono doručak.

1. Hleb

Od svoje visine izražene u centimetrima oduzmite 100 cm i podelite taj broj sa 2 i dobićete broj grama hleba koji vam je potreban. To je mala ali dovoljna količina koja je potrebna vašem telu. Vodite računa da hleb koji jedete ne sadrži šećer.

2. Maslinovo ulje

Sipajte malo maslinovog ulja na hleb, da ga učinite ukusnijim.

3. Sir

Količina se određuje slično kao i kod hleba - oduzmite 100 cm od svoje visine izražene u centrimetima i dobićete gramažu. Možda će vam se činiti da je to previše, ali to je ono što vam je potrebno da vas održi sitim do 12 ili 13h dok ne dođe vreme za ručak. Ono što je dobro znati jeste da sir sadrži 10 puta više kalcijuma od mleka ili jogurta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 11 sledeca idi na stranu