Fitnes i dijeta

Ismevali su je zbog debljine: Danas se svi okreću za njom i zovu je Instagram zvezdom

Nakon što je godinama trpela vršnjačko nasilje zbog svoje gojaznosti, Amerikanka Megan Gilbert je uspela da izgubi 40 kilograma. To je bio uvod u svet manekenstva.

Četvrtak, 20.07.2017.

14:05

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Dvadesetjednogodišnja Megan Gilbert je još kao dete razvila poremećaj u ishrani, a vremenom stanje se pogršavalo.

Zbog sve većeg nasilja koje je svakodnevno doživljavala u školi, stvar je izmakla kontroli, te je Megan u najgorem trenutku imala 95 kilograma.

Ona ne krije da je godinama opsesivno jela, a opšte zdravstveno stanje se pogršavalo zbog čega su joj kasnije dijagnostifiovane anksioznost i depresija.

"Nisam imala samopouzdanja ni ljubavi za sebe, pa sam samo jela i bila lenja. Nisam znala šta da radim, retko sam napuštala kuću", istakla je Megan.

Nakon mature, ona je rešila da se uhvati u koštac sa problemom gojaznosti i da drastično promeni svoje životne navike.

"U početku je bilo teško, ali sam znala da moram 'stisnuti zube'. Verovala sam kako nam izazovi pomažu da rastemo", iskrena je bila.

Danas se bavi fitnesom, a zahvaljujući izvajanom telu uspela je da uplovi u svet manekenstva, te da se fotografiše za razne lajfstajl magazine, piše "Miror".

Megan je tako otkrila da njena težina danas iznosi oko 60 kilograma, a da su noge njen najveći adut.

"Svoje noge vidim kao najači adut i na njih sam ponosna. Sve počinje u mozgu, kada naučite da volite sebe potpuno ćete se promeniti. Od kada sam u tome uspela, mnogo sam srećija s i zdravija nego ikad", zaključila je Gilbertova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare