Koliko koraka dnevno treba da napravite da biste smanjili rizik od pojave raznih bolesti

Svakodnevnim hodanjem možete smanjiti rizik od raznih bolesti, a stručnjaci navode da je potrebno napraviti barem 10.000 koraka dnevno kako biste smanjili rizik od potencijalnih bolesti.

Fitnes | klix.ba |
Podeli
Foto: Andrey Arkusha/Shutterstock
Foto: Andrey Arkusha/Shutterstock

Studije pokazuju da se prosečna osoba udeblja oko jedan kilogram svake godine, što s vremenom polako dovodi do nezdrave težine. S tim u vezi, svakodnevno hodanje je poželjno kako biste održali svoju zdravu kilažu.

"Ljudi stvarno mogu smanjiti rizik od gojaznosti ako više hodaju. Svakodnevnim hodanjem smanjuje se rizik od dijabetesa, hipertenzije i depresije", rekao je autor studije dr Evan Britan.

To je još jedna studija koja ilustruje snažan uticaj hodanja na naše zdravlje. Zapravo, ako ustanete i i fizički ste aktivni (hodate) 21,43 minuta svaki dan u sedmici, smanjićete rizik od smrti od svih uzroka za jednu trećinu, prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Trenutna preporuka za fizičku aktivnost za odrasle je 150 minuta vežbanja umerenog intenziteta, kao što su brzo hodanje, ples, vožnja bicikla i aerobik, te dva dana sedmično za aktivnosti koje jačaju mišiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu