Veliki mesečni horoskop za februar 2024. godine: Devicama ne prija promena, Bikovima dolazi ljubav

Posle najdužeg meseca u godini (jer januar, u zavisnosti koga pitate – traje između 31 i 72 dana), spremamo se da uđemo u najkraći (koji je, o čuda! ove godine duži za jedan dan). Jer pred nama je februar prestupne godine pa ćemo celih 29 dana imati priliku da se družimo sa njim.

Horoskop mesečni | Autor horoskopa: Astrolog Olga Savić Venerasapapilotnom.com

A na ulasku u ovaj mesec – Sunce i Pluton su u znaku Vodolije. Saturn i Neptun su u Ribama, a Jupiter i Uran u znaku Bika. Mesec se nalazi u znaku Vage, a u Jarcu je planetarno društvance sačinjeno od Venere, Marsa i Merkura. Sve planete su direktne – što bi se reklo – "opaaaa, idemo". A gde ćemo i dokle ćemo stići – e, to ćemo da vidimo.

5. februara Merkur prelazi u znak Vodolije. Vreme je da mislimo drugačije, da se priče razlete, da ne budemo stegnuti u izražavanju, već opušteni, širokog duha. Merkurova konjunkcija sa Plutonom istog dana doneće nekom fenomenalnu ideju, nekom značajan dogovor. Sa one lošije strane, ovo ukazuje na mentalni pritisak, uslovljavanje, ucenjivanje, probleme u saobraćaju i sa internetom, ali i poteškoće sa mlađom populacijom, decom i mladima.

Negde u pola noći, između 9. i 10. februara – imamo mlad Mesec u znaku Vodolije. Mlad Mesec i Sunce su u kvadratu sa Uranom iz znaka Bika – pa nam se otvara faza intenzivnih, brzih, neočekivanih promena u onom životnom segmentu koji je pod vladavinom znaka Vodolije.

13. februara Mars prelazi u znak Vodolije ukazujući na velike iskorake, na potrebu da se oslobodimo, napravimo promenu. Ne želimo da budemo sputani, ne želimo da nas bilo šta ograničava, steže, koči, usporava, ne želimo da nam bilo šta bude nametnuto ili da osetimo da nas neko uslovljava. Marsova konjunkcija sa Plutonom ukazuje na probleme, destrukciju, nasilje, povrede – ali i na ciljeve ka kojima se ustremljavamo nadljudskom snagom, opsesivno i bez zastajanja.

16. februara i Venera ulazi u znak Vodolije. Ona ukazuje na otvorenost u ljubavi, miks ljubavi i prijateljstva, prijatelje "sa beneficijama", širenje društvenih kontakata, ljubavi preko prijatelja i društvenih mreža. Venera takođe pravi odmah po ulasku u znak konjunkciju sa Plutonom – ukazujući na intenzivna i snažna osećanja, fatalne ljubavi, ljubavi sa "opasnim tipovima", ali i na snažne izlive ljubomore, ljubomorne napade, brutalnost, rizične kontakte sa osobama koje nam se predstavljaju u prijateljskom maniru, ali mogu biti opasni po nas.

19. februara Sunce ulazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka – zvanično u poslednjem smo zimskom mesecu.

23. februara Merkur takođe ulazi u znak Riba – biće spaljen od Sunca i u bliskom kontaktu sa Saturnom sve do kraja februara (pa i neki dan kasnije), što ukazuje na komunikacijske probleme, teškoće na putovanjima, u saobraćaju, sa elektronikom. Ovo je period kada ne treba donositi značajne odluke, jer ili ne razmišljamo objektivno i jasno ili nemamo sve faktore koji su nam potrebni da bismo doneli smislenu odluku.

24. februara imamo pun Mesec u znaku Device, koji ukazuje na tenziju, povećanu odgovornost i prema sebi i prema obavezama, drugim osobama. Preokupiranost poslom, strahovi vezani za zdravlje i za poslovni segment, pojačana anksioznost.

I to mu dođe neki najosnovniji pogled na februar. Nepredvidiv i kompleksan mesec.

Pa, srećno!