Lepota žene

Ni lice ni vrat: Ovaj deo tela najbrže stari

I dok mnoge dame izdvajaju pozamašne sume novca za anti age proizvode kako bi sprečile pojavu bora na lice, zanemaruju drugi deo tela koji mnogo brže stari.

Sreda, 23.05.2018.

15:09

Izvor: B92

Ni lice ni vrat: Ovaj deo tela najbrže stari
Foto: Thinkstock

Podeli:

Pomislićete da je reč o vratu, rukama nadlakticama, ali jedno istraživanje ipak dokazuje da je reč o sasvim drugom delu tela.

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu "Genome Biology“ otkrilo je da proces starenja nzapravo najviše utiče na grudi.

Reč je o samom tkivu koje je najosetljivije na "godine", a u obzir treba uzeti i činjenicu da su dojke izložene nizu promena koje utiču na njihovo menjanje forme i oblika.

Grudi često menjaju i veličinu, obično nakon promene telesne težine i posle trudnoće kada se javlja smanjena elastičnost.

Zato je veoma važno hidrirati ovaj deo tela, a s obzirom da sunčevi zdravi mogu da ih učine starijim, kada izlazite na sunce važno je nanositi kremu za zaštitnim faktorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare