Evo kako da se isfenirate za 15 minuta i izgledate kao da ste izašle iz salona

Iako ste mislili da dugotrajnu frizuru sa traženim volumenom možete dobiti samo u frizerskim salonim, prevarili ste se, jer željeni efekat možete napraviti sami i kod kuće.

Kosa i koža | Super žena |
Podeli
Foto: LightField Studios/Shutterstock
Foto: LightField Studios/Shutterstock

Pravilno feniranje kose

Četku uvek vucite horizontalno, na "gore" i koristite manje četke, kako biste dobili volumen i oblik. Kada isfenirate koren, dolaze krajevi kose. Preporuka je da ih fenirate dijagonalno i to četkom sa:

većim prečnikom - ukoliko želite da se fenirate na ravno,

manjim prečnikom - ukoliko pravite talase ili lokne.

Nedavno smo objavili tekst o cenama šišanja i feniranja u frizerskim salonima koje su, po svemu sudeći izazvale bez kod žena. Prosečna cena feniranja, koje je najjeftinija stavka, iznosi oko 1.000 dinara, što je dvostruko više nego lane. Šišanje, koje po pravilu ide u paketu sa feniranjem košta oko 2.000 dinara, najjeftinije - na akcijskim popustima je 1.200 dinara, dok je u "zvučnijim" salonima i 6.000 dinara.

Shodno tome, odlučili smo da malo istražimo, pitamo i napišemo tekst kako same da se isfenirate. Sve što vam treba su odgovarajući preparati za kosu, četke različitih veličina i fen za kosu, gde ćete kombinovati hladan i topli vazduh prilikom feniranja.

Veličina četke

Treba vam okrugla četka i bitno je kakvu ćete odabrati. Veće četke ispravljaju kosu, ali ne daju volumen, te je preporuka da počnete sa prečnikom od 32 do 38 milimetara, a potom spustite na četke od 35 do 45 milimetara, u zavisnosti od dužine kose. Ukoliko imate dugu kosu, preporuka je da se ne ide preko 45 milimetara, jer se većim teško može dobiti bilo kakav efekat.

Odgovarajući preparati za kosu

Nanošenje proizvoda protiv kovrdžanja kose, kao i proizvodi protiv vlage i zaštite kose od toplote sastavni su deo prilikom svakog feniranja. Ukoliko želite da frizura traje što duže, preporuka je da penu za volumen stavljate pre sušenja, u samom korenu dlake, još dok je kosa mokra.

Zašto je bitno da prilikom feniranja smenjujete hladan i topli vazduh?

Toplota daje formu, a hladnoća popravlja sitne greške koje nastaju tokom feniranja - tipa, pogrešno isfenirani pramen. Takođe, hladan vazduh odmah navikava frizuru na spoljašnje uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu