Aktuelno

Veliki mesečni horoskop za mart 2024. godine: Device ulaze u ozbiljne priče, Rakovima stižu parice

Na korak smo bliže proleću. Na ulasku u mart sačekuju nas Sunce, Merkur, Saturn i Neptun u znaku Riba. U znaku Bika su Jupiter i Uran, u znaku Škorpije je Mesec, a u Vodoliji su Pluton, Mars i Venera.

Petak, 30.12.2022.

10:52

Izvor: B92

Default images

Podeli:

U periodu od 3. pa do 10. marta prvo Venera, a zatim i Mars ulaze u kvadratni aspekt sa Uranom. Dok će aspekt Venere i Urana ukazati na nestabilnost i potrebu za rizikom u novčanim tokovima, a po pitanju ljubavi doneti nekima varnice strasti i ulaske u neobične odnose/kombinacije/afere, a drugima ljubavne greške, nestrpljivost i nagle preseke – kvadrat Marsa sa Uranom će ukazati na potrebu za pobunom, snažnu reakciju na pritisak, opasne situacije, delovanje u afektu, naglost.

Tog 10. marta imamo i mlad Mesec u znaku Riba u sekstilnom aspektu sa Uranom – koji govori o promenama, ali najpre onim koje se pokreću u nama. Dani jake intuicije, kreativnosti i nadahnuća.

Istog dana i Merkur prelazi u znak Ovna (gde ga očekuje retrogradni hod, ali tokom aprila), ukazujući na snagu misli i reči, oštroumnost, pronicljivost. Razgovori će biti strastveni, nećemo dati "na sebe", lako ćemo upadati u vatru.

Dan kasnije, 11. marta Venera prelazi u znak Riba – mesto svoje egzaltacije – mesto najdubljih osećanja, ali i najvećih tajni. Pred nama su dani velikih emotivnih zanosa, romantike – ali i jakih čulnosti i tajnih ljubavnih afera.

20. marta Sunce prelazi u znak Ovna, a mi ulazimo u proleće. Par dana kasnije – 23. marta Mars prelazi u znak Riba. Pošto je Mars planeta koja govori o našem cilju, usmerenju i energiji, njegov tranzit kroz vodeni znak Riba može doneti osećanje da ne uspevamo da kontrolišemo situacije koje su nam od važnosti, da nismo sigurni šta želimo, a da se naša raspoloženja i motivacija, kao i organizacija konstantno menjaju i variraju.

25. marta očekuje nas pomračenje i pun Mesec u znaku Vage. Fokus će biti na odnosima – pogotovo onim koji u poslednje vreme nisu stabilni, gde može doći do nekog vida suočavanja u smislu "šta je ono što želim, a šta je realno". Isto kao što se neke relacije (nije važno da li su one emotivne, poslovne, porodične, prijateljske itd.) sada mogu oporaviti i pronaći zajedničko rešenje i put nadalje, takođe će biti i onih odnosa u kojima će biti situacija koje je teško prevazići. Generalno gledano, možemo u ovom periodu osećati da ne postoji sklad u našem životu.

Generalno gledano, mart će biti mesec dualnosti. S jedne strane će postojati nadahnuće, s druge gubitak motivacije. S jedne strane ljubav, s druge tajna ili razočaranost. S jedne strane jaka energija, sa druge energetski padovi i zastoj. Kako je ovo mesec u kojem se, makar kalendarski – susreću zima i proleće i mešaju svoje uticaje – nije ni čudno što on deluje toliko nestabilno i sa oscilacijama. Znate ono što zovu prolećnim umorom ili prolećnom letargijom? Pa, nekako mi deluje da ćemo svi mi u manjoj ili većoj meri tokom marta proći kroz ovakva ili slična stanja.

Srećno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.