Veze i odnosi

Da li muškarci više vole prosečne devojke?

Muškarci za dugoročne odnose traže određene kvalitete kod žena: da se osećaju prijatno, sigurno i da imaju oslonac za budućnost. Problem koji imaju sa glamuroznim devojkama je stalni strah. Novo istraživanje pokazalo je da muškarci vole jednostavne devojke mnogo više od onih glamuroznih.

Subota, 16.11.2013.

16:45

Izvor: Telegraf

Default images

Podeli:

Da li muskarci vise vole prosecne devojke? Mislite da vasa prelepa, pametna i elegantna prijateljica moze da ima partnera kakvog pozeli? Cini se da ipak nije tako. Uprkos tome sto muskarci izgled stavljaju visoko na svoju listu prioriteta, kad je u pitanju pronalazenje partnerki, oni vole prosecne devojke, koje ce se smejati njihovim salama. Nedavno je sproveden drustveni eksperiment na Univerzitetu Nortvestern u kojem je 163 studenta otislo na sastanke, kako bi istrazili privlacnost. Istrazivaci su prvo pitali momke sta vise vole kod zena, fizicku privlacnost, osobine licnosti ili potencijal za zaradu u buducnosti. Klise je opet potvrdjen, muskarci su odabrali fizicki izged. U sledecem koraku su zavrsili na sastanku sa, po njima, savrsenim devojkama. Medjutim, kad su zapoceli sa razgovorom, nesto se promenilo. To sto devojka izgleda odlicno, ne mora da znaci da ce se izmedju vas roditi hemija. Muskarci za dugorocne odnose traze nekoga kome mogu da veruju. Problem sa glamuroznim devojkama je stalni strah da ce ih izgubiti. Javlja se nesigurnost u sebe, pa je razumljivo da ce odabrati nekoga sa kim ce im biti prijatno. Istrazivaci su otkrili da, kada su momci poceli da razgovaraju sa stvarnim zenama, a ne samo da gledaju u slike modela, otkrili su da su oni "pali" na devojke koje su im se svidele kao osobe, a ne na one koje su im bile najvise seksi. Oni ce radije biti s prosecnim, zanimljivim devojkama, nego sa nekakvim zenama iz maste. Zato ispada da savrsen izgled i telo, preterano samopouzdanje i sigurnost u sebe nisu pri vrhu muskih zelja. Muskarci u dugorocnim partnerkama traze da su zgodne, sa lepim, ali opet ne savrsenim telom, da znaju da slusaju, da su pouzdane i da se smeju njihovim salama, a uz to da im dopuste da se brine o njima. Dakle, ako ste u periodu trazenja novog partnera, budite svesne da su muskarcima privlacnije osobine kao sto je emocionalna stabilnost, otvorenost i jednostavnost od vestacke savrsenosti. Izvor: telegraf.rs Foto: marin/freedigitalphotos.net Telegraf Muskarci za dugorocne odnose traze odredjene kvalitete kod zena: da se osecaju prijatno, sigurno i da imaju oslonac za buducnost. Problem koji imaju sa glamuroznim devojkama je stalni strah. Novo istrazivanje pokazalo je da muskarci vole jednostavne devojke mnogo vise od onih glamuroznih. Muskarci za dugorocne odnose traze odredjene kvalitete kod zena: da se osecaju prijatno, sigurno i da imaju oslonac za buducnost. Problem koji imaju sa glamuroznim devojkama je stalni strah. Novo istrazivanje pokazalo je da muskarci vole jednostavne devojke mnogo vise od onih glamuroznih.

Mislite da vaša prelepa, pametna i elegantna prijateljica može da ima partnera kakvog poželi? Čini se da ipak nije tako. Uprkos tome što muškarci izgled stavljaju visoko na svoju listu prioriteta, kad je u pitanju pronalaženje partnerki, oni vole prosečne devojke, koje će se smejati njihovim šalama.

Nedavno je sproveden društveni eksperiment na Univerzitetu Nortvestern u kojem je 163 studenta otišlo na sastanke, kako bi istražili privlačnost. Istraživači su prvo pitali momke šta više vole kod žena, fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Kliše je opet potvrđen, muškarci su odabrali fizički izged. U sledećem koraku su završili na sastanku sa, po njima, savršenim devojkama. Međutim, kad su započeli sa razgovorom, nešto se promenilo. To što devojka izgleda odlično, ne mora da znači da će se između vas roditi hemija.

Muškarci za dugoročne odnose traže nekoga kome mogu da veruju. Problem sa glamuroznim devojkama je stalni strah da će ih izgubiti. Javlja se nesigurnost u sebe, pa je razumljivo da će odabrati nekoga sa kim će im biti prijatno.

Istraživači su otkrili da, kada su momci počeli da razgovaraju sa stvarnim ženama, a ne samo da gledaju u slike modela, otkrili su da su oni "pali" na devojke koje su im se svidele kao osobe, a ne na one koje su im bile najviše seksi. Oni će radije biti s prosečnim, zanimljivim devojkama, nego sa nekakvim ženama iz mašte.

Zato ispada da savršen izgled i telo, preterano samopouzdanje i sigurnost u sebe nisu pri vrhu muških želja. Muškarci u dugoročnim partnerkama traže da su zgodne, sa lepim, ali opet ne savršenim telom, da znaju da slušaju, da su pouzdane i da se smeju njihovim šalama, a uz to da im dopuste da se brine o njima.

Dakle, ako ste u periodu traženja novog partnera, budite svesne da su muškarcima privlačnije osobine kao što je emocionalna stabilnost, otvorenost i jednostavnost od veštačke savršenosti.

Izvor: telegraf.rs
Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.