Žene, bežite od njih: Ovakvi muškarci će vas prevariti bez razmišljanja

Ako osećate veću potrebu za seksom, velika je verovatnoća da imate kraću bradu i šire kosti lica, barem ako je verovati grupi naučnika koji su došli do ovih zaključaka.

Subota, 10.02.2024.

10:16

Izvor: Veèernji list

Žene, bežite od njih: Ovakvi muškarci će vas prevariti bez razmišljanja
Foto: Profimedia

Podeli:

Naučnici sa kanadskog "Nipissing College of Arts and Science" su otkrili da su muškarci i žene kvadratnog oblika lica seksualno motivisaniji od muškaraca i žena sa ovalnim ili okruglim licima, piše Medical News Today.

U istraživanju je učestvovalo 314 studenata osnovnih studija koji su u vezi.

Svaki od učesnika istraživanja popunjavao je upitnik o svom ponašanju, seksualnim porivima i seksualnoj orijentaciji, a morali su da odgovore da li su spremni da prevare partnera i kako gledaju na slučajni seks. Naučnici su fotografisali svakog od učesnika i analizirali njihove crte lica i uporedili strukturu lica sa odgovorima dobijenim iz upitnika.

Naučnici tvrde da muškarci četvrtastog lica ne samo da imaju jače seksualne apetite, već su skloniji i da varaju svoje partnerke. Takođe, naučnici koji su radili na ovom istraživanju nadaju se da će ovi nalazi osvetliti put za novija istraživanja koja će se baviti proučavanjem i traženjem veza između crta lica i seksualnosti i izbora partnera.

Grupa kanadskih naučnika je takođe zaključila da su muškarci kvadratnog lica često agresivnije i dominantnije ličnosti i da je njihovo ponašanje češće moralno upitno, ali i da su takvi muškarci ženama privlačniji za kraće ljubavne veze, za razliku od onih sa užim i izduženije lice. Dobijeni rezultati mogu se objasniti varijacijama u nivou muškog hormona testosterona, koji tokom puberteta igra glavnu ulogu u razvoju seksualnog ponašanja i požude odrasle osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.