Sudije "MasterChefa" odobrile: Recept za jagnjeće sarmice u zelju obavezno zapišite

U slučaju da nikada do sada za slavu niste poslužili jagnjeće sarmice, sada je pravo vreme da naučite kako se prave i to prema receptu takmičara "MasterChefa".

Subota, 10.02.2024.

11:45

Izvor: prva.rs

Sudije
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

Recept za ovaj mrsni specijalitet vam prenosimo u celosti:

  • Veću glavicu crnog iseckati na kockice. Staviti na tiganj ulje ili mast, te dinstati crni luk. Potom dodati malo seckanog praziluka i zajedno dinstati još nekoliko minuta, pa dodati mleveno jagnjeće meso.
  • Mešajući, sjediniti meso i luk te zajedno dinstati. Potom dodati so, biber, lovorov list, naseckane listiće nane i alevu papriku. Ovako pripremljeno meso skloniti sa šporeta i ohladiti. U drugu posudu skuvati pirinač sa povrćem i začinima te dodati u tiganj sa mesom.
  • Listove blitve potopiti u vruću vodu i ostaviti nekoliko minuta da omekšaju. Potom ih izvaditi i šokirati u posudu sa ledenom vodom kako ne bi izgubili lepu zelenu boju. Nakon jednog minuta izvaditi listove prosušiti i odstraniti delove koji su ostali čvrsti kako bi mogli da lepo urolate sarmice sa već pripremljenim filom u koji ste nakon hlađenja dodali jedno žumance da poveže smesu.
  • Ovako pripremljene sarmice staviti u pleh koji je nauljen i dodato malo vode. Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti sarmice da se malo zapeku.
  • Uz sarmice, posluziti sos od jogurta obogacen listicima nane, limunovim sokom, maslinovim uljem, biberom i solju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare