"Pravilo 5,5 cm": Da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa?

Naravno, na prvom mestu je stil koji preferirate, ali ovo je zgodan i zabavan način da vidite šta kažu brojevi.

Nedelja, 11.02.2024.

10:22

Izvor: Veèernji.hr

Foto: Sofia Zhuravetc/Shutterstock

Podeli:

Ako razmišljate o šišanju, a niste sigurni da li vam bolje pristaje kratka ili duga kosa, stručnjaci koji rade za brend posvećen kosi "Džon Frida", predstavili su 'pravilo 5,5 cm', matematičku formulu koja, kako kažu, može pomoći u izračunavanju optimalne frizure za vaš oblik lica.

Pomoći će ako ste oduvek želeli da isprobate kratku frizuru, ali se bojite da vam možda neće pristajati, kao i ako oduvek njegujete kraći stil šišanja i raspoloženi ste za puštanje kose.

Kako funkcioniše pravilo 5,5 cm?

Prema stručnjacima, optimalna dužina kose zavisi od ugla vilice. U formuli se meri udaljenost između brade i ušne resice, kako bi se odredilo da li vam više pristaje duga ili kratka kosa. Ako je izmerena dužina manja od 5,5 cm, stručnjaci kažu da će vam kratka frizura odgovarati. S druge strane, ako je udaljenost veća od 5,5, duža kosa će vam (teoretski) najviše laskati.

Kako pravilno izmeriti 5,5 cm?

Stanite ispred ogledala. Uzmite olovku i postavite je vodoravno ispod brade.

Uzmite lenjir i postavite ga pod pravim uglom u odnosu na olovku i pogurajte ga do nivoa ušne rese. Izmerite udaljenost od uva do brade, vertikalno prema dole.

Naravno, matematička formula nije presudna za odabir frizure, ali možda može pomoći u donošenju odluke. U obzir uzmite i oblik lica, kao i teksturu kose, jer i ovi elementi igraju važnu ulogu u izboru savršene frizure. Zato, osim matematičke formule, dobra je ideja da porazgovarate s frizerom, koji će vam pomoći da pronađete ono što vam odgovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare