Recepti

Zelene pljeskavice

Maja Lačok je poslala recept za zelene pljeskavice. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Subota, 03.12.2016.

11:50

Izvor: B92

Zelene pljeskavice

Podeli:

Sastojci: 1 brokoli, 150g integralnog pirinča, 2 kašike susama, 2 kašike brašna, 1 jaje, 1 crni luk, so, biber, kurkuma (po želji), po želji rendani kačkavalj za posipanje.

Postupak: Pirinač skuvati, ohladiti i prosušiti. Brokoli obariti tek toliko da može da se izgnječi viljuškom. Crni luk sitno iseckati. Sve sastojke dobro izmešati. Praviti male pljeskavice, ređati ih na pek-papir na tepsiju i peći na 200 stepeni oko 45 min. Po želji pred kraj posuti rendanim kačkavaljem.

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare