Posteljina za lakši san: Ova boja uspavljuje

Ljudi koji pate od nesanice često imaju probleme sa zdravljem, koncentracijom, pamćenjem. Ako teško tonete u san, sigurno ste se do sad isprobali razne metode, od lekova do meditacije, a stručnjaci sada savetuju da samo promenite posteljinu.

Praktični saveti | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Plava je snažno povezana s mirom

Svetlo plava je povezana sa zdravljem, ozdravljenjem, mirom, razumevanjem, i mekoćom. Tamno plava predstavlja znanje, moć, integritet i ozbiljnost.

Stručnjaci za san tvrde da plava boja u spavaćoj sobi stvara spokojno i mirno okruženje i da posteljina u toj boji pomaže kod problema sa spavanjem. Ako vam plava zvuči prenapadno za spavaću sobu, isti učinak imaće i sivkasto - plava nijansa koja je trenutno i veliki trend u uređenju enterijera. S druge strane, ljubitelji plave mogu slobodno u spavaću sobu da dodati još nekoliko detalja u opuštajućoj boji za još bolji efekat.

Inače, plava je boja neba i mora. Često je povezana sa dubinom i stabilnošču. Simbolizuje poverenje, odanost, mudrost, samopouzdanje, inteligenciju, veru, istinu i raj.

Plava se smatra korisnom za um i telo, usporava ljudski metabolizam i smiruje, koristi kao simbol pobožnosti i iskrenosti.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu