Uređenje doma

Domaćice, nema potrebe da zbog virusa gomilate zalihe hrane: Sekretar za trgovinu PKS odgovara zašto

Na društvenim mrežama je aktuelna polemika da li da pravimo zalihe osnovnh životnih namirnica ili ne sad kada se prvi slučaj koronavirusa pojavio i u Srbiji.

Petak, 06.03.2020.

14:16

Izvor: B92

Domaćice, nema potrebe da zbog virusa gomilate zalihe hrane: Sekretar za trgovinu PKS odgovara zašto
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

Pojava koronavirusa je na globalnom nivou od 2008. godine na ovamo najveća kriza zbog načina protoka informacija. Tako bar smatra Žarko Malinović, sekretar udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, koji je u gostovanju na Prvoj TV objasnio da je u nekim zemljama sveta došlo do nestašice zato što su emitovane fotografije praznih rafova u prodavnicama pre nego što je do nestašice zaista i došlo.

Isto tako objasnio je da u Srbiji to nije slučaj i da nema potreba da gomilamo namirnice.

"Stanje snabdevanja u Srbiji je redovno i nema prostora za brigu. Nema pojačane potražnje za artiklima osim u pograničnim krajevima sa Hrvatskom jer u određenim delovima Hrvatske jeste bilo veće tražnje za nekom robom", rekao je i dodao:

"Sve zalihe u trgovini su stabilne, uobičajene i nema potreba za gomilanjem. Od prehrambenih proizvoda na našim policama 80 odsto je srpskog porekla, tako da smo smo zatvoren lanac snabdevanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.