Uređenje doma

Omekšivač za veš može da služi i za čišćenje celog stana

Ako smo mislili da omekšivač za veš može da se koristi samo za meku i mirisnu odeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije baš tako i stalno otkrivaju njegove nove svrhe.

Nedelja, 28.03.2021.

13:50

Izvor: The Sun, Super žena

Omekšivač za veš može da služi i za čišćenje celog stana
Foto: Shutterstock/Lubustock

Podeli:

Često se tako u videozapisima o čišćenju na TikToku, Tviteru i Instagramu omekšivač za veš pominje kao sredstvo sa više mogućih namena. Od sredstva za difuzore za prijatniji miris kuće, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha.

Pranje sudopera

Popularna britanska "influenserka čišćenja" gospođa Hinč je mnogim obožavaocima pokazala kako kuhinjsku sudoperu pere omekšivačem, koji zatom blista i miriše na sveže opran veš. Prvo zatvorite sudoperu i u nju nalijte dva puna čepa vašeg omiljenog omekšivača, a zatim dodajte vruću vodu direktno iz džezve.

"Ostavite omekšivač da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako ostane nečistoća", savetuje Hinč.

Pranje prašnjavih radijatora

Jedna žena je na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

"Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sad izgleda kao nov i sjajno miriše", podelila je.

Brisanje prašine

Korisnica Klin Kvin pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavan trik kako sa omekšivačem sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata.

"Izlijte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će da spreči da se brzo ponovo skupi prašina", kaže ona.

Osvežavanje WC-a

Mnoge žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC šolju dobro operu, pravo u kotlić uliju omekšivač kako bi toalet zamirisao pri svakom puštanju vode.

Foto:Shutterstock/Yuganov Konstantin

Pranje ulaznih vrata

"Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata", piše jedna korisnica Instagrama, a sa malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Dodavanje u difuzor

Korisnicva TikToka Nik podelila je kako u difuzor sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

"Miriše neverovatno, bolje nego ranije", napisala je.

Otirači i tepisi u kupatilu

Kako savetuju ljubitelji ćišćenja, ako želite da otkrijete koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi sa vodom i omekšivačem. Za najbolji učinak preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača koji se ostavi da deluje 30-ak minuta pre ispiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare