Papa Franja otkrio tri ključne reči za uspešan brak

Nastojeći da ohrabri bračne partnere uz konstataciju da je pandemija pogoršala neke porodične probleme, Papa Franja je pozvao parove da potraže pomoć i da uvek pamte tri ključne reči koje su važne za instituciju braka.

Praktični saveti | RTS |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ključne reči u braku, prema mišljenju pape Franje, jesu "molim", "hvala" i "izvini".

Papa Franja je u poruci bračnim parovima koja je objavljena u nedelju, na katolički praznik u znak sećanja na Isusovu porodicu, naveo tri reči za koje smatra da su ključ uspešne bračne zajednice.

Naveo je da su zaključavanje i karantin primorali porodice da provode više vremena zajedno. Ali primetio je i da je takvo „nametnuto" zajedništvo povremeno testiralo strpljenje roditelja i braće i sestara, a u nekim slučajevima dovelo do poteškoća.

"Postojeći problemi su se pogoršavali, stvarajući sukobe koji su u nekim slučajevima postali gotovo nepodnošljivi. Mnogi su čak doživeli i prekid veze", napisao je papa.

Kao rešenje, ponudio je bliskost tim porodicama i podsetio roditelje da razvod braka posebno teško pada deci, koja na roditelje gledaju kao na stalan izvor stabilnosti, ljubavi, poverenja i snage.

"Razvod braka izaziva ogromnu patnju, jer su mnoge nade porušene, a nesporazumi mogu da dovedu do svađa i povreda koje se ne mogu lako izlečiti", rekao je.

Foto: Shutterstock/George Rudy
Foto: Shutterstock/George Rudy

"Deca na kraju moraju da trpe bol što svoje roditelje više ne vide zajedno", napisao je papa Franja i pozvao roditelje da nastave da traže pomoć kako bi pokušali da prevaziđu sukobe, uključujući i molitvu.

"Zapamtite i da oprost leči svaku ranu. Posle svake svađe, ne dozvolite da se dan završi bez mira", poručio je papa Franja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu