NATO OD NOVIH VLASTI OCEKUJE DA ISPORUCUJU RATNE ZLOCINCE

Utorak, 10.10.2000.

20:57

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NATO OD NOVIH VLASTI OCEKUJE DA ISPORUCUJU RATNE ZLOCINCE Ministri spoljasnih poslova zemalja clanica NATO-a na sastanku u Birmingemu odrzanom u utorak u principu su usaglasili taktiku dejstava prema novoj vlasti u Jugoslaviji, od koje se trazi da podrzava Dejtonski sporazum i Rezoluciju o Kosovu i saradjuje po pitanju izrucenja ratnih zlocinaca. Dogovoreno je da kontingent od 46 000 NATO vojnika koji se nalazi na Kosovu, Makedoniji i Albaniji ostane u punom sastavu na svojim mestima i da ne bude smanjen. Kako je posle sastanka novinarima izjavio generalni sekretar NATO-a Dzordz Robertson, ako nove jugoslovenske vlasti budu postovale Dejtonski sporazum, Rezoluciju o Kosovu i zahtjeve za saradnju na izrucenju ratnih zlocinaca, onda ce joj biti "pruzena ruka prijateljstva".

Ministri spoljasnih poslova zemalja clanica NATO-a na sastanku u Birmingemu odrzanom u utorak u principu su usaglasili taktiku dejstava prema novoj vlasti u Jugoslaviji, od koje se trazi da podrzava Dejtonski sporazum i Rezoluciju o Kosovu i saradjuje po pitanju izrucenja ratnih zlocinaca. Dogovoreno je da kontingent od 46 000 NATO vojnika koji se nalazi na Kosovu, Makedoniji i Albaniji ostane u punom sastavu na svojim mestima i da ne bude smanjen. Kako je posle sastanka novinarima izjavio generalni sekretar NATO-a Dzordz Robertson, ako nove jugoslovenske vlasti budu postovale Dejtonski sporazum, Rezoluciju o Kosovu i zahtjeve za saradnju na izrucenju ratnih zlocinaca, onda ce joj biti "pruzena ruka prijateljstva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare