MILACIC: ZADATAK VLADE STABILIZACIJA CENA

Sreda, 01.11.2000.

17:11

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MILACIC: ZADATAK VLADE STABILIZACIJA CENA Ministar finansija Srbije Borislav Milacic ocenio je u sredu da je najvazniji zadatak prelazne Vlade Srbije da obezbedi stabilnost cena i uredno snabdevanje trzista. On je na konferenciji za stampu rekao da vlada treba da intervenise na trzistu ekonomskim, a ne administrativnim merama, kako ne bi doslo do nestasica pojedinih proizvoda, prenosi Beta. Prema njegovim recima, najveci problem vlade Srbije je nedostatak finansijskih sredstava, posto u budzetu nedostaje polovina potrebnih sredstava. "Na racun Republike stizu dve milijarde dinara mesecno, a potrebne su tri milijarde", dodao je Milacic. On je ocenio da je oktobarska inflacija od 26,6 odsto izuzetno visoka i da preti ulaskom u hiperinflaciju, zbog cega je potrebno hitno formirati savezne organe i koordinirati mere za stabilizaciju trzista do kraja godine.

Ministar finansija Srbije Borislav Milacic ocenio je u sredu da je najvazniji zadatak prelazne Vlade Srbije da obezbedi stabilnost cena i uredno snabdevanje trzista. On je na konferenciji za stampu rekao da vlada treba da intervenise na trzistu ekonomskim, a ne administrativnim merama, kako ne bi doslo do nestasica pojedinih proizvoda, prenosi Beta. Prema njegovim recima, najveci problem vlade Srbije je nedostatak finansijskih sredstava, posto u budzetu nedostaje polovina potrebnih sredstava. "Na racun Republike stizu dve milijarde dinara mesecno, a potrebne su tri milijarde", dodao je Milacic. On je ocenio da je oktobarska inflacija od 26,6 odsto izuzetno visoka i da preti ulaskom u hiperinflaciju, zbog cega je potrebno hitno formirati savezne organe i koordinirati mere za stabilizaciju trzista do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare