GRUPA NAORUZANIH MLADICA UPALA U "METALOPLASTIKU"

Utorak, 21.11.2000.

16:09

Izvor: B92

Default images

Podeli:

GRUPA NAORUZANIH MLADICA UPALA U "METALOPLASTIKU" Grupa od desetak kratko osisanih i lako naoruzanih mladica upala je u A.D. "Metaloplastika" u Sapcu, predstavljajuci se kao "zainteresovani sinovi akcionara fabrike zabrinuti za dalje poslovanje" te fabrike. Mladici su prethodno, u ponedeljak, pretukli i razoruzali obezbedjenje fabrike, a zatim upali u kancelariju direktora Momira Andjica, pocupali telefonske kablove i oduzeli mobilne telefone prisutnima. Medjutim, radnici su uspeli da obaveste policiju, koja nije reagovala. Prema recima radnika, koji su zeleli da ostanu anonimni, upad je prethodio dolasku jednog od akcionara, vrsioca duznosti predsednika Privredne komore Srbije Rada Veselinovica, za koga kazu da "pokusava da preuzme fabriku". Veselinovic je fabriku, zajedno s naoruzanim mladicima, napustio nakon vise od tri sata u prisustvu celnika gradske vlasti koji su, nakon odbijanja policije da reaguje i apela zaposlenih, licno pokusali da "rese probleme". Prema recima potpredsednika Skupstine opstine Sabac Zorana Matica, opstinska vlast je reagovala iako nije "zainteresovana strana" u privatizaciji "Metaloplastike". "Pokusali smo da smirimo situaciju jer je u interesu opstine da se prva privatizacija u gradu izvrsi korektno i da to bude model za dalje privatizacije. Da je juce to uradjeno nasilno i nelegalno, onda bi i za druge firme to bio signal da se tako moze sprovoditi, a to nije u inetresu zaposlenih", rekao je Matic za agenciju Beta.

Grupa od desetak kratko osisanih i lako naoruzanih mladica upala je u A.D. "Metaloplastika" u Sapcu, predstavljajuci se kao "zainteresovani sinovi akcionara fabrike zabrinuti za dalje poslovanje" te fabrike. Mladici su prethodno, u ponedeljak, pretukli i razoruzali obezbedjenje fabrike, a zatim upali u kancelariju direktora Momira Andjica, pocupali telefonske kablove i oduzeli mobilne telefone prisutnima. Medjutim, radnici su uspeli da obaveste policiju, koja nije reagovala. Prema recima radnika, koji su zeleli da ostanu anonimni, upad je prethodio dolasku jednog od akcionara, vrsioca duznosti predsednika Privredne komore Srbije Rada Veselinovica, za koga kazu da "pokusava da preuzme fabriku". Veselinovic je fabriku, zajedno s naoruzanim mladicima, napustio nakon vise od tri sata u prisustvu celnika gradske vlasti koji su, nakon odbijanja policije da reaguje i apela zaposlenih, licno pokusali da "rese probleme". Prema recima potpredsednika Skupstine opstine Sabac Zorana Matica, opstinska vlast je reagovala iako nije "zainteresovana strana" u privatizaciji "Metaloplastike". "Pokusali smo da smirimo situaciju jer je u interesu opstine da se prva privatizacija u gradu izvrsi korektno i da to bude model za dalje privatizacije. Da je juce to uradjeno nasilno i nelegalno, onda bi i za druge firme to bio signal da se tako moze sprovoditi, a to nije u inetresu zaposlenih", rekao je Matic za agenciju Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare