NASTAVLJA SE SUDJENJE PRIPADNICIMA VJ

Nedelja, 26.11.2000.

13:05

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NASTAVLJA SE SUDJENJE PRIPADNICIMA VJ Pred Vojnim sudom u Nisu u ponedeljak se nastavlja sudjenje oficiru Vojske Jugoslavije i dvojici vojnih rezervista koji su optuzeni za ubistvo dvoje kosovskih Albanaca tokom ratnog stanja prosle godine. Optuzeni su major VJ Dragisa Petrovic, na sluzbi u Aleksincu, rodom iz Pristine, i dva civila - Nenad Stamenkovic iz sela Malo Siste kod Nisa i Tomica Jovic iz sela Knezevci kod Nisa. Oni su okrivljeni da su 29. marta 1999. u selu Gornja Susica, pored Pristine, ubili bracni par Krasnici, Feriza i Rukiju. U optuznici se navodi da je Petrovic podstakao Stamenkovica i Jovica, koji su u to vreme bili vojni rezervisti, da ubiju Krasnicije jer ne zele da napuste selo, sto su njih dvojica i ucinili. Optuzeni su na ranijim rocistima odbacili navode optuznice tvrdeci da nisu pocinili ubistvo. Stamenkovic i Jovic su izjavili da su "citavu pricu izmislili kako bi napakostili Petrovicu", koji ih je, kako su naveli, maltretirao, javlja Beta.

Pred Vojnim sudom u Nisu u ponedeljak se nastavlja sudjenje oficiru Vojske Jugoslavije i dvojici vojnih rezervista koji su optuzeni za ubistvo dvoje kosovskih Albanaca tokom ratnog stanja prosle godine. Optuzeni su major VJ Dragisa Petrovic, na sluzbi u Aleksincu, rodom iz Pristine, i dva civila - Nenad Stamenkovic iz sela Malo Siste kod Nisa i Tomica Jovic iz sela Knezevci kod Nisa. Oni su okrivljeni da su 29. marta 1999. u selu Gornja Susica, pored Pristine, ubili bracni par Krasnici, Feriza i Rukiju. U optuznici se navodi da je Petrovic podstakao Stamenkovica i Jovica, koji su u to vreme bili vojni rezervisti, da ubiju Krasnicije jer ne zele da napuste selo, sto su njih dvojica i ucinili. Optuzeni su na ranijim rocistima odbacili navode optuznice tvrdeci da nisu pocinili ubistvo. Stamenkovic i Jovic su izjavili da su "citavu pricu izmislili kako bi napakostili Petrovicu", koji ih je, kako su naveli, maltretirao, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare