KOSTUNICA: VISESTRUKA ODGOVORNOST MILOSEVICA

Nedelja, 26.11.2000.

15:42

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KOSTUNICA: VISESTRUKA ODGOVORNOST MILOSEVICA Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica, u intervjuu za izraelski "Haarec", ocenio je da ce politicka karijera Slobodana Milosevica, "ukoliko se bude materijalizovala, biti osudjena na propast". "Nema sumnje da je Miloseviceva odgovornost visestruka - istorijska i politicka. U svetu raste broj onih koji tvrde da je on odgovoran pred sopstvenim narodom", rekao je Kostunica i, kako prenosi Srna, dodao da ne iskljucuje mogucnost sudjenja Milosevicu u zemlji. Predsednik SRJ je u nastavku naglasio da je, uoci izbora, "usredsredjen na dva kljucna problema - pitanje federalne drzave i preispitivanje onoga sto se dogadjalo od 5. oktobra, a sto treba da pokaze snagu pravne drzave". Crnogorske vlasti zalazu se, prema njegovim recima, za jednu vrstu bilateralnog resenja srpsko-crnogorskih odnosa, zasnovanog na sporazumu izmedju dve Vlade. To, smatra Kostunica, nije ustavan put menjanja odnosa u zemlji, a Jugoslaviji, kako je rekao, ne treba Ustav koji bi bio rezultat cenkanja politickih partija. Sto se tice spoljne politike, ona treba da je proevropska, rekao je Kostunica i objasnio da bi ona trebalo da se oslanja i na saradnju s Rusijom. "Imajuci u vidu da Amerika ima preovladjujuci uticaj u NATO, nas spoljno-politicki prioritet treba da bude saradnja sa Evropom", naglasio je jugoslovenski predsednik. On je izjavio kako je uveren da ce uskoro doci do razvoja i jacanja odnosa izmedju Izraela i SRJ i sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da poseti Izrael, javlja Fonet.

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica, u intervjuu za izraelski "Haarec", ocenio je da ce politicka karijera Slobodana Milosevica, "ukoliko se bude materijalizovala, biti osudjena na propast". "Nema sumnje da je Miloseviceva odgovornost visestruka - istorijska i politicka. U svetu raste broj onih koji tvrde da je on odgovoran pred sopstvenim narodom", rekao je Kostunica i, kako prenosi Srna, dodao da ne iskljucuje mogucnost sudjenja Milosevicu u zemlji. Predsednik SRJ je u nastavku naglasio da je, uoci izbora, "usredsredjen na dva kljucna problema - pitanje federalne drzave i preispitivanje onoga sto se dogadjalo od 5. oktobra, a sto treba da pokaze snagu pravne drzave". Crnogorske vlasti zalazu se, prema njegovim recima, za jednu vrstu bilateralnog resenja srpsko-crnogorskih odnosa, zasnovanog na sporazumu izmedju dve Vlade. To, smatra Kostunica, nije ustavan put menjanja odnosa u zemlji, a Jugoslaviji, kako je rekao, ne treba Ustav koji bi bio rezultat cenkanja politickih partija. Sto se tice spoljne politike, ona treba da je proevropska, rekao je Kostunica i objasnio da bi ona trebalo da se oslanja i na saradnju s Rusijom. "Imajuci u vidu da Amerika ima preovladjujuci uticaj u NATO, nas spoljno-politicki prioritet treba da bude saradnja sa Evropom", naglasio je jugoslovenski predsednik. On je izjavio kako je uveren da ce uskoro doci do razvoja i jacanja odnosa izmedju Izraela i SRJ i sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da poseti Izrael, javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare