DSS I DS PO 22, 4 ODSTO POSLANICKIH MESTA

Utorak, 28.11.2000.

23:49

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DSS I DS PO 22, 4 ODSTO POSLANICKIH MESTA Koalicionim sporazumom Demokratske opozicije Srbije o zajednickoj izbornoj listi za republicke izbore predvidjeno je da od prvih 125 poslanickih mesta, Demokratskoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije pripadne po 22, 4 odsto, saznaje FoNet. Prema sporazumu koji su u utorak potpisali predstavnici DOS, Socijaldemokratija, Gradjanski savez Srbije, Nova Demokratija i Nova Srbija dobili su po 5,6 odsto poslanickih mesta, dok je Demohriscanska stranka Srbije dobila 4,8 odsto. Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvodjanskih Madjara dobili su po 4 odsto poslanickih mesta, a Pokretu za demokratsku Srbiju pripalo je 3, 2 odsto. Koalicija Vojvodina, Socijaldemokratska unija, Demokratski centar i Reformisti Vojvodine dobili su po 2,4 odsto, a Liga za Sumadiju, Sandzacka demokratska partija, Asocijacia slobodnih i nezavisnih sindikata i SPO-demokratski pokret po 0,8 odsto. PredsednikDemohriscanske stranke Srbije Vladan Batic je rekao da je sporazumom do detalja utvrdjeno sta ce DOS raditi u narednom periodu. Prema sporazumu, ukoliko poslanik predje u neku drugu stranku ne moze ostati poslanik, a ako mu u zakonom predvidjenim okolnostima prestane poslanicki mandat, njegova stranka ce odrediti drugog poslanika.

Koalicionim sporazumom Demokratske opozicije Srbije o zajednickoj izbornoj listi za republicke izbore predvidjeno je da od prvih 125 poslanickih mesta, Demokratskoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije pripadne po 22, 4 odsto, saznaje FoNet. Prema sporazumu koji su u utorak potpisali predstavnici DOS, Socijaldemokratija, Gradjanski savez Srbije, Nova Demokratija i Nova Srbija dobili su po 5,6 odsto poslanickih mesta, dok je Demohriscanska stranka Srbije dobila 4,8 odsto. Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvodjanskih Madjara dobili su po 4 odsto poslanickih mesta, a Pokretu za demokratsku Srbiju pripalo je 3, 2 odsto. Koalicija Vojvodina, Socijaldemokratska unija, Demokratski centar i Reformisti Vojvodine dobili su po 2,4 odsto, a Liga za Sumadiju, Sandzacka demokratska partija, Asocijacia slobodnih i nezavisnih sindikata i SPO-demokratski pokret po 0,8 odsto.

PredsednikDemohriscanske stranke Srbije Vladan Batic je rekao da je sporazumom do detalja utvrdjeno sta ce DOS raditi u narednom periodu. Prema sporazumu, ukoliko poslanik predje u neku drugu stranku ne moze ostati poslanik, a ako mu u zakonom predvidjenim okolnostima prestane poslanicki mandat, njegova stranka ce odrediti drugog poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare