DUGOVI SKUPSTINE GRADA OKO 150 MILIONA MARAKA

Petak, 01.12.2000.

17:14

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DUGOVI SKUPSTINE GRADA OKO 150 MILIONA MARAKA Ukupna dugovanja Skupstine grada Beograda i javnih komunalnih preduzeca iznose vise od 4 i po milijarde dinara, odnosno 150 miliona nemackih maraka, saopsteno je u petak na sednici Izvrsnog odbora Skupstine grada. Clan Izvsnog odbora Dusan Bajec rekao su najveca dugovanja prema Direkciji za gradsko i gradjevinsko zemljiste, prenosi B92. »Taj dug je nastao u periodu prethodne gradske vlade i iznosi oko 23 miliona nemackih maraka«, rekao je Bajec i nastavio: "Pojedine firme koje su gradile stanove u Beogradu, imale dugovanja prema Direkciji za gradsko gradjevinsko zemljiste, umesto to da plate, prethodni Izvrsni odbor ponudio im je da daju Skupstini grada stanove, pa da Skupstina grada preuzme dugovanja. Ti stanovi cu bili podeljeni bez ikakvih kriterijuma, a to cete saznati iz rada Anketnog odbora za stanove koje je Skupstina grada formirala. Interesantano je i preuzimanje duga od Republike Zimbabve - oni su gradili ambasadu pre dve godine na Novom Beogradu i trebalo je, kao i svi drugi, da plate doprinos za gradsko gradjevinsko zemljiste i mi nismo mogli da saznamo po kom osnovu je preuzet dug koji je iznosio milion dolara. To je trebalo da bude uplaceno u Direkciju za gradsko gradjevinsko zemljiste, medjutim i tu je IO Skupstine grada, bez konsultacija sa Skupstinom, preuzeo taj dug, a mi ovde uospte ne vidimo sta su uzeli, ali se nadam da ce nadlezne institucije uspeti da otkriju sta se tu desavalo". Dusan Bajec je rekao da Skupstina grada duguje i pojedinim sekretarijatima. »Ukupni dugovi samostalnim umetnicima za zdravstveno osiguranje iznose 32 miliona dinara«, rekao je Bajec. On je to uporedio sa podatkom da je Skupstina mala 6 miliona dinara za sponzorisanje sahovskog turnira »Veselin Boskovic«, ali, kako je naveo, ne i za umetnike. Na sednici Izvrsnog odbora donet je zakljucak da se zaduzuje Javno pravobranilastvo da u saradnji sa Direkcijom za gradsko gradjevinsko zemljiste u roku od 10 dana analizira sve ugovore kojima je Izvrsni odbor preuzeo sve dugove.

Ukupna dugovanja Skupstine grada Beograda i javnih komunalnih preduzeca iznose vise od 4 i po milijarde dinara, odnosno 150 miliona nemackih maraka, saopsteno je u petak na sednici Izvrsnog odbora Skupstine grada. Clan Izvsnog odbora Dusan Bajec rekao su najveca dugovanja prema Direkciji za gradsko i gradjevinsko zemljiste, prenosi B92. »Taj dug je nastao u periodu prethodne gradske vlade i iznosi oko 23 miliona nemackih maraka«, rekao je Bajec i nastavio: "Pojedine firme koje su gradile stanove u Beogradu, imale dugovanja prema Direkciji za gradsko gradjevinsko zemljiste, umesto to da plate, prethodni Izvrsni odbor ponudio im je da daju Skupstini grada stanove, pa da Skupstina grada preuzme dugovanja. Ti stanovi cu bili podeljeni bez ikakvih kriterijuma, a to cete saznati iz rada Anketnog odbora za stanove koje je Skupstina grada formirala. Interesantano je i preuzimanje duga od Republike Zimbabve - oni su gradili ambasadu pre dve godine na Novom Beogradu i trebalo je, kao i svi drugi, da plate doprinos za gradsko gradjevinsko zemljiste i mi nismo mogli da saznamo po kom osnovu je preuzet dug koji je iznosio milion dolara. To je trebalo da bude uplaceno u Direkciju za gradsko gradjevinsko zemljiste, medjutim i tu je IO Skupstine grada, bez konsultacija sa Skupstinom, preuzeo taj dug, a mi ovde uospte ne vidimo sta su uzeli, ali se nadam da ce nadlezne institucije uspeti da otkriju sta se tu desavalo". Dusan Bajec je rekao da Skupstina grada duguje i pojedinim sekretarijatima. »Ukupni dugovi samostalnim umetnicima za zdravstveno osiguranje iznose 32 miliona dinara«, rekao je Bajec. On je to uporedio sa podatkom da je Skupstina mala 6 miliona dinara za sponzorisanje sahovskog turnira »Veselin Boskovic«, ali, kako je naveo, ne i za umetnike. Na sednici Izvrsnog odbora donet je zakljucak da se zaduzuje Javno pravobranilastvo da u saradnji sa Direkcijom za gradsko gradjevinsko zemljiste u roku od 10 dana analizira sve ugovore kojima je Izvrsni odbor preuzeo sve dugove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare