Rum baba - francuska verzija poljskog slatkiša

Niste čuli za rum babu? Kad jednom probate, nećete nikad zaboraviti.

Utorak, 05.11.2019.

15:57

Izvor: B92

Rum baba - francuska verzija poljskog slatkiša
©2019 FOX Networks Group Bulgaria

Podeli:

Opis

Za pripremu testa stavite suvi kvasac u činiju miksera i dodajte malo mlake vode. Ostavite da stoji 10 minuta.

Dodajte brašno, puter i med i mutite na srednjoj brzini u mikseru na koji ste stavili lopatastu mutlicu. Mutite 3-4 minuta ili sve dok smesa ne postane grudvasta kao vlažan pesak.

Dodajte odjednom sva jaja i so i počnite da mesite prvo na niskoj brzini, a onda mutite na visokoj, sve dok testo ne postane sasvim glatko.

Smanjite na srednju brzinu i mesite testo još oko deset minuta dok ne postane sasvim elastično.

Premažite četkicom teglice iznutra istopljenim puterom. Rasporedite testo u njima. Možete da koristite i druge modle, kalupe za mafine itd. Ostavite otprilike dva sata da naraste. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pecite otprilike 15 minuta.

Za pripremu sirupa u maloj šerpi dovedite šećer i vodu do ključanja. Ostavite da proključa dok se smesa ne sgusne. Nakon otprilike pet minuta skinite sa vatre.
Ostavite da se potpuno ohladi i nakon toga dodajte rum i rendanu koru limuna i pomorandže. Dobro umutite i ostavite sa strane.

Kada se pečeno testo sasvim ohladi prelijte ga sirupom, sačekajte dok ne upije i opet prelijte. Potrebno je da testo potpuno upije sirup.

Ukrasite sa umućenim šlagom.Dodajte nasečene jagode i nekoliko listića mente.

©2019 FOX Networks Group Bulgaria

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare