Na meti osuda: Žene otkrivaju razloge zbog kojih ne žele da rađaju

Žene koje ne žele decu ističu da su jednostavno takve i da im je to u redu, ali i da im je u redu da zauvek budu super tetke.

Roditeljstvo | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Postoje žene koje nikada u životu nisu želele decu. Kada objašnjavaju porodici, prijateljima i poznanicima razloge zbog kojih ne žele decu, često od njih dobijaju objašnjenja da je to trenutno, da možda još nisu spremne za decu, ali da će jednog dana osetiti majčinski instinkt. Ljudi ih često osuđuju, jer ima parova koji žele decu a ne mogu ih imati, a savršeno zdrava žena ih ne želi.

Otkrivamo koje razloge one navode:

1. Imati dete nije finansijski izvodljivo

Finansijska situacija je jedan od faktora zbog kojeg neke žene ne žele da rađaju. One smatraju da ukoliko rode dete pod lošim finansijskim uslovima, neće moći da mu mnogo pruže u životu i da će to biti mučenje i za njih i za dete.

2. Populacija je u stalnom porastu

Svetska populacija se udvostručila poslednjih pedeset godina. 1969. godine svetska populacija je imala tri milijarde ljudi, dok je 2016. godine taj broj dostigao više od sedam milijardi ljudi. Zbog rasta poulacije, dolazi do manjka hrane i do većeg zagađenja vazduha, a to je faktor koji utiče na globalno zagrevanje. Neke žene jednostavno ne žele da rode dete dok planeta polako umire.

3. Današnji svet je strašno mesto

Svi mi živimo u svetu punom nasilja i nepravde. Žene koje ne žele decu ovo posebno ističu i smatraju da današnji svet nije pravo mesto za odgajanje deteta. Svet je postao strašno mesto, odgovornost koju bi imale prema detetu koje bi trebalo da se suočava sa takvim stvarima ih plaši.

4. To je jednostavno njihov izbor

Kao što postoji mnogo razloga za to da vredi imati dete tako postoji i mnoštvo razloga za to da je nolje nemati ga. To je jednostavno izbor kao i svaki drugi, na svaki izbor odgovaramo sa da ili ne, pa tako i na ovaj.

Draže im je da budu tetke nego majke. One i ističu da će možda jednog dana i promeniti mišljenje i možda će poželeti da ih neko zove mamama, ali do tada one su sasvim srećne same sa sobom.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 13 sledeca idi na stranu