Super žena i "Pčelica" poklanjaju zanimljive slikovnice o virtuelnom svetu

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve zanimljive slikovnice u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Ponedeljak, 26.02.2018.

11:57

Izvor: B92

Super žena i
Foto: Promo

Podeli:

Izdavačka kuća "Pčelica" je pokrenula ediciju edukativnih slikovnica koje na deci blizak način ukazuju na probleme savremenih medija, njihove opasnosti za normalan psihički i fizički razvoj deteta, ali i predlažu alternativne vidove zabave, na prvom mestu afirmišući knjigu i kulturu čitanja.

Do sada su objavljene dve knjige ove edicije, čiji je autor Goran Marković: "Princeze u svetu interneta" i "Pirati u svetu knjiga", a u planu su i novi naslovi čiji bi junaci bili musketari, vile, balerine, prinčevi i drugi likovi bliski deci. Poseban kvalitet ovih izdanja je što njihove poruke nisu nametljive i eksplicitno savetodavne, jer to zna da odbije decu, već su u pitanju lagane, uzbudljive i za čitanje zanimljive priče koje koriste formulativnost karakterističnu za žanr bajke.

Na taj način dolazi do poistovećivanja dece čitalaca sa junacima ovih knjiga, a poruke o štetnosti prekomerne upotrebe interneta i mobilnih telefona bivaju predočene na prihvatljiv, jasan i deci logičan način.

Edicija knjiga za decu "U zamkama virtuelnog sveta" je dobar primer uključivanja izdavačkog sektora u problematiku prekomerne upotrebe interneta i drugih savremenih medija.

Navedena edicija je pokrenula niz pitanja, diskusija i dešavanja u javnosti što dokazuje koliko je tema bezbednosti dece na internetu važno društveno pitanje i problem u čije rešavanje treba da se uključe škole, roditelji, pedagozi, psiholozi, izdavački literature za decu, mediji i svi drugi koji se bave decom i brigom o deci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare