Najstarija prvorotkinja na svetu danima je na intenzivnoj nezi

Žena za koju se veruje da je najstarija prvorotkinja na svetu, leži na jedinici intenzivne njege pored supruga više od nedelju dana nakon rođenja bliznakinja.

Roditeljstvo | index.hr |, Super žena |
Podeli
Foto: Depositphotos/Hannamariah
Foto: Depositphotos/Hannamariah

Novopečeni tata Radža Rao (78) doživeo je srčani udar dan nakon što je njegova 73-godišnja supruga Eramati Mangajama carskim rezom rodila dve devojčice.

Par se venčao 1962. godine i 57 godina nije imao dece, sve do 5. avgusta kad su rođene njihove čerke bliznakinje koje su začete postupkom veštačke oplodnje.

Kako piše Hindustan Times, Mangajama je u menopauzi već 25 godina. Zbog toga je donirano jajašce oplođeno spermom njenog supruga.

Sanakajala Umašankar, direktorka indijske bolnice u kojoj je Mangajama rodila, kaže da je porođaj prošao glatko i bez komplikacija za mamu i bebe.

Međutim, 73-godišnju majku su smestili na jedinicu intenzivne njege kako bi se što pre oporavila od stresa koji je doživjela. Drugi dan joj se pridružio i suprug Raja koji se srušio.

Nije poznato zašto još nisu otpušteni sa intenzivnog lečenja. Članovi njihove porodice izjavili su da su spremni da preuzmu brigu o devojčicama ako to bude potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu