KUK ODBACIO IZVESTAJ O SUMNJIVOJ PRAVNOJ OSNOVI NATO AKCIJE

Sreda, 09.08.2000.

11:19

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KUK ODBACIO IZVESTAJ O SUMNJIVOJ PRAVNOJ OSNOVI NATO AKCIJE Ministar inostranih poslova Robin Kuk odbacio je izvestaj jedne parlamentarne grupe o sumnjivoj pravnoj zasnovanosti proslogodisnje akcije NATO-a protiv SR Jugoslavije i objasnio da je to bila "izuzetna i vanredna mera", pise britanska stampa. Kako javlja radio Bi-Bi-Si, listovi "Gardijan" i "Fajnensel tajms" pisu da je britanska vlada juce pokusala da opravda proslogodisnje bombardovanje Jugoslavije i upotrebu kasetnih bombi i prenose Kukovu izjavu da Britanija nije prekrsila nijedan medjunarodni zakon kad je koristila kasetne bombe u bombardovanju Kosova, prenosi Beta.

Ministar inostranih poslova Robin Kuk odbacio je izvestaj jedne parlamentarne grupe o sumnjivoj pravnoj zasnovanosti proslogodisnje akcije NATO-a protiv SR Jugoslavije i objasnio da je to bila "izuzetna i vanredna mera", pise britanska stampa. Kako javlja radio Bi-Bi-Si, listovi "Gardijan" i "Fajnensel tajms" pisu da je britanska vlada juce pokusala da opravda proslogodisnje bombardovanje Jugoslavije i upotrebu kasetnih bombi i prenose Kukovu izjavu da Britanija nije prekrsila nijedan medjunarodni zakon kad je koristila kasetne bombe u bombardovanju Kosova, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare