SAINOVIC: ISTINOM PROTIV GRADJANSKOG OTPORA

Utorak, 03.10.2000.

17:51

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SAINOVIC: ISTINOM PROTIV GRADJANSKOG OTPORA Visoki funkcioner Socijalisticke partije Srbije Nikola Sainovic izjavio je da ce vlasti u Srbiji "istinom" savladati otpor oko 2,5 miliona gradjana koji su na izborima 24. septembra svoje glasove poverili Demokratskoj opoziciji Srbije. Na konferenciji za novinare, Sainovic je kao "istinu" naveo da je DOS u obradi izbornih rezultata za predsednicke izbore "amputirala" oko 300.000 biraca sa Kosova i iz Crne Gore, odnosno da ih nije registrovala prilikom brojanja glasova. On je optuzio jednog od lidera DOS Zorana Djindjica da je gradjanima predocio lazne podatke kako bi napravio "zaglusujucu galamu u zemlji zbog nepostojece pobede Vojislava Kostunice". Upitan zbog cega se drzava plasi ponovnog brojanja glasova uz medjunarodno posredovanje, Sainovic je rekao da ponovno brojanje glasova uz posredstvo medjunarodnih eksperata "nije potrebno" jer "mi imamo meritorne institucije koje se time bave". Sainovic je rekao da "nije obavesten" o pozivu ruskog predsednika Vladimira Putina da Slobodan Milosevic i Vojislav Kostunica da dodju u Moskvu.

Visoki funkcioner Socijalisticke partije Srbije Nikola Sainovic izjavio je da ce vlasti u Srbiji "istinom" savladati otpor oko 2,5 miliona gradjana koji su na izborima 24. septembra svoje glasove poverili Demokratskoj opoziciji Srbije. Na konferenciji za novinare, Sainovic je kao "istinu" naveo da je DOS u obradi izbornih rezultata za predsednicke izbore "amputirala" oko 300.000 biraca sa Kosova i iz Crne Gore, odnosno da ih nije registrovala prilikom brojanja glasova. On je optuzio jednog od lidera DOS Zorana Djindjica da je gradjanima predocio lazne podatke kako bi napravio "zaglusujucu galamu u zemlji zbog nepostojece pobede Vojislava Kostunice". Upitan zbog cega se drzava plasi ponovnog brojanja glasova uz medjunarodno posredovanje, Sainovic je rekao da ponovno brojanje glasova uz posredstvo medjunarodnih eksperata "nije potrebno" jer "mi imamo meritorne institucije koje se time bave". Sainovic je rekao da "nije obavesten" o pozivu ruskog predsednika Vladimira Putina da Slobodan Milosevic i Vojislav Kostunica da dodju u Moskvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare