SVET DOBIO SANSU DA POKAZE SVOJE LICE PREMA SRBIJI

Subota, 07.10.2000.

12:51

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SVET DOBIO SANSU DA POKAZE SVOJE LICE PREMA SRBIJI Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za ljudska prava na podrucju bivse Jugoslavije Jirzi Dinstbir, smatra da je promenom vlasti u SRJ svet dobio "ogromnu" sansu da pokaze svoje prave namere prema Srbima. U intervjuu ceskom dnevniku "Pravo" Dinstbir je naveo da svetska zajednica mora hitno da ukine sankcije, da pocne da realizuje Pakt stabilnosti koji je do sada bio prazna skoljka i da se sada, kada je uzrok proslogodisnjeg bombardovanja odstranjen, obaveze da ce obnoviti sve sto je porusila. Kada je Kosovo u pitanju, ceski diplomata smatra da "svi znaju da sa politickim promenama Srbija odmah postaje ono sto zaista jeste - po broju stanovnika, geografskom polozaju, ekonomskoj bazi i tranzitnim mogucnostima, centralna zemlja na Balkanu a time i kosovsko pitanje dolazi pod drugacije svetlo". On je naglasio da "Kosovo naravno i s unutrasnje i s medjunarodne tacke gledista ostaje sastavni deo Jugoslavije.

Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za ljudska prava na podrucju bivse Jugoslavije Jirzi Dinstbir, smatra da je promenom vlasti u SRJ svet dobio "ogromnu" sansu da pokaze svoje prave namere prema Srbima. U intervjuu ceskom dnevniku "Pravo" Dinstbir je naveo da svetska zajednica mora hitno da ukine sankcije, da pocne da realizuje Pakt stabilnosti koji je do sada bio prazna skoljka i da se sada, kada je uzrok proslogodisnjeg bombardovanja odstranjen, obaveze da ce obnoviti sve sto je porusila. Kada je Kosovo u pitanju, ceski diplomata smatra da "svi znaju da sa politickim promenama Srbija odmah postaje ono sto zaista jeste - po broju stanovnika, geografskom polozaju, ekonomskoj bazi i tranzitnim mogucnostima, centralna zemlja na Balkanu a time i kosovsko pitanje dolazi pod drugacije svetlo". On je naglasio da "Kosovo naravno i s unutrasnje i s medjunarodne tacke gledista ostaje sastavni deo Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare