TALAS HAPSENJA U PRISTINI

Nedelja, 15.10.2000.

15:56

Izvor: B92

Default images

Podeli:

TALAS HAPSENJA U PRISTINI Policija UN na Kosovu u subotu je sprovela talas hapsenja u Pristini ukljucujuci i osumnjicene za ubistvo jednog albanskog zvanicnika i jednog novinara. Policija, kojoj je pomagalo 290 vojnika, izvrsila je raciju na 13 adresa, uhapsivsi 25 osoba, od toga 16 zena. Vecina je uhapsena zbog manjih prestupa, kao sto je prostitucija, ali trojica su osumnjiceni za ubistvo, kaze se u saopstenju policije UNMIK. Rojters podseca da se radi o ubistvima direktora odjeljena za planiranje u pristini Redazepa Lucija i poznatog siptarskog novinara Sefkija Popova, koja su pocinjena proslog meseca u Pristini. "Istraga je jos u toku i ceka na podizanje optuznice", kaze se u saopstenju i dodaje da se jos traga za osumnjicenima, javlja Srna. Posle prijave pucnjave u mestu Batuse, specijalna jedinica Kfora pretrazila je kucu jednog Srbina. U kuci su pronadjene dve rucne granate, jedna stara puaska, jedna puska AK-47 sa 11 okvira municije i oko 1.000 komada municije. Oruzje je konfiskovano, javlja Beta.

Policija UN na Kosovu u subotu je sprovela talas hapsenja u Pristini ukljucujuci i osumnjicene za ubistvo jednog albanskog zvanicnika i jednog novinara. Policija, kojoj je pomagalo 290 vojnika, izvrsila je raciju na 13 adresa, uhapsivsi 25 osoba, od toga 16 zena. Vecina je uhapsena zbog manjih prestupa, kao sto je prostitucija, ali trojica su osumnjiceni za ubistvo, kaze se u saopstenju policije UNMIK. Rojters podseca da se radi o ubistvima direktora odjeljena za planiranje u pristini Redazepa Lucija i poznatog siptarskog novinara Sefkija Popova, koja su pocinjena proslog meseca u Pristini. "Istraga je jos u toku i ceka na podizanje optuznice", kaze se u saopstenju i dodaje da se jos traga za osumnjicenima, javlja Srna. Posle prijave pucnjave u mestu Batuse, specijalna jedinica Kfora pretrazila je kucu jednog Srbina. U kuci su pronadjene dve rucne granate, jedna stara puaska, jedna puska AK-47 sa 11 okvira municije i oko 1.000 komada municije. Oruzje je konfiskovano, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare