KRSTIC: PREISPITATI SADASNJA USTAVNA RESENJA

Subota, 21.10.2000.

21:44

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KRSTIC: PREISPITATI SADASNJA USTAVNA RESENJA Narodna stranka Crne Gore bi mogla uci u Saveznu vladu ukoliko ona bude ekspertsko-politicka, izjavio je potpredsednik Nove demokratije Svetozar Krstic. On je na konferenciji za novinare rekao da je u SRJ neophodno "preispitati sadasnja ustavna resenja, te da vladajuca koalicija u Crnoj Gori mora da se izjasni da li je za nastavak razgovora na osnovu svoje Platforme o redefinisanju odnosa u SRJ. "Ukoliko imaju nove inicijative morace ih jasno reci. U svakom slucaju, u ovom trenutku aktuelna vlast u Crnoj Gori nema vise kao kljucni argument nedemokratsku Srbiju, prestali su razlozi koji su bili izgovor za secesiju Crne Gore. Zato ce sada morati jasno da se opredele ako su za nezavisnost, zato sto oni tako hoce, a ne zato sto ih bilo ko iz Srbije tera na to. Mi cemo i takvu njihovu odluku postovati jer mislimo da je to suvereno pravo gradjana Crne Gore", zakljucio je Krstic, javlja B92.

Narodna stranka Crne Gore bi mogla uci u Saveznu vladu ukoliko ona bude ekspertsko-politicka, izjavio je potpredsednik Nove demokratije Svetozar Krstic. On je na konferenciji za novinare rekao da je u SRJ neophodno "preispitati sadasnja ustavna resenja, te da vladajuca koalicija u Crnoj Gori mora da se izjasni da li je za nastavak razgovora na osnovu svoje Platforme o redefinisanju odnosa u SRJ. "Ukoliko imaju nove inicijative morace ih jasno reci. U svakom slucaju, u ovom trenutku aktuelna vlast u Crnoj Gori nema vise kao kljucni argument nedemokratsku Srbiju, prestali su razlozi koji su bili izgovor za secesiju Crne Gore. Zato ce sada morati jasno da se opredele ako su za nezavisnost, zato sto oni tako hoce, a ne zato sto ih bilo ko iz Srbije tera na to. Mi cemo i takvu njihovu odluku postovati jer mislimo da je to suvereno pravo gradjana Crne Gore", zakljucio je Krstic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare