JUGOSLAVIJA MOZE DOBITI NOVAC SA BLOKIRANIH RACUNA

Ponedeljak, 23.10.2000.

19:39

Izvor: B92

Default images

Podeli:

JUGOSLAVIJA MOZE DOBITI NOVAC SA BLOKIRANIH RACUNA Svajcarski ministar finansija Kaspar Viliger rekao je u ponedeljak da Jugoslavija moze da trazi da joj svajcarske banke isplate novac sa blokiranih racuna dosadasnjih jugoslovenskih rukovodilaca. "Izgledi da se ovakav zahtev prihvati nisu ni malo losi. Svajcarska je u svoje vreme Filipinima vratila novac koji je njen diktator Markos poslao na svoj racun", rekao je Viliger na konferenciji za stampu u zenevskom Pres-klubu. Da bi Svajcarska vratila ovaj novac jugoslovenskoj drzavi potrebni su dokazi da novac nije pripadao licno profiterima koji su ovde otvorili racune i da Jugoslavija podje putem demokratizacije. U Bernu je prosle nedelje zvanicno saopsteno da se broj blokiranih racuna jugoslovenskih rukovodilaca popeo sa 300 na 600, prenosi Beta. Ukinuta je i zabrana vrsenja isplata na racun jugoslovenske i srpske vlade i preduzeca koje one direktno ili indirektno kontrolisu.

Svajcarski ministar finansija Kaspar Viliger rekao je u ponedeljak da Jugoslavija moze da trazi da joj svajcarske banke isplate novac sa blokiranih racuna dosadasnjih jugoslovenskih rukovodilaca. "Izgledi da se ovakav zahtev prihvati nisu ni malo losi. Svajcarska je u svoje vreme Filipinima vratila novac koji je njen diktator Markos poslao na svoj racun", rekao je Viliger na konferenciji za stampu u zenevskom Pres-klubu. Da bi Svajcarska vratila ovaj novac jugoslovenskoj drzavi potrebni su dokazi da novac nije pripadao licno profiterima koji su ovde otvorili racune i da Jugoslavija podje putem demokratizacije. U Bernu je prosle nedelje zvanicno saopsteno da se broj blokiranih racuna jugoslovenskih rukovodilaca popeo sa 300 na 600, prenosi Beta. Ukinuta je i zabrana vrsenja isplata na racun jugoslovenske i srpske vlade i preduzeca koje one direktno ili indirektno kontrolisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare