TV CRNE GORE NE NAVODI FUNKCIJU VOJISLAVA KOSTUNICE

Nedelja, 29.10.2000.

10:01

Izvor: B92

Default images

Podeli:

TV CRNE GORE NE NAVODI FUNKCIJU VOJISLAVA KOSTUNICE Televizija Crne Gore u informativnim emisijama i dalje izbegava da navede funkciju jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice. Kako javlja Beta, u glavnom Dnevniku u subotu u 19.30, kao i u ponocnim Vestima crnogorska Televizija je pomenula Kostunicu, ne navodeci da je on predsednik SR Jugoslavije. Narodna stranka, clanica vladajuce crnogorske kolaicije, u subotu je saopstila da je TV Crne Gore jedina televizija na svetu koja Vojislava Kostunicu ne naziva predsednikom SRJ. Crnogorski premijer i potpredsednik vladajuce Demokratske partije socijalista Filip Vujanovic je, posle razgovora sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije u Beogradu, na pitanje novinara zasto se u Dnevniku TV Crne Gore Kostunica ne oznacava kao predsednik SRJ, rekao da se "on u Crnoj Gori dozivljava kao predsednik SRJ". "Ukoliko se u nekim medijima Kostunica tako ne oslovljava, to je greska njihove uredjivacke politike", rekao je Vujanovic.

Televizija Crne Gore u informativnim emisijama i dalje izbegava da navede funkciju jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice. Kako javlja Beta, u glavnom Dnevniku u subotu u 19.30, kao i u ponocnim Vestima crnogorska Televizija je pomenula Kostunicu, ne navodeci da je on predsednik SR Jugoslavije. Narodna stranka, clanica vladajuce crnogorske kolaicije, u subotu je saopstila da je TV Crne Gore jedina televizija na svetu koja Vojislava Kostunicu ne naziva predsednikom SRJ. Crnogorski premijer i potpredsednik vladajuce Demokratske partije socijalista Filip Vujanovic je, posle razgovora sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije u Beogradu, na pitanje novinara zasto se u Dnevniku TV Crne Gore Kostunica ne oznacava kao predsednik SRJ, rekao da se "on u Crnoj Gori dozivljava kao predsednik SRJ". "Ukoliko se u nekim medijima Kostunica tako ne oslovljava, to je greska njihove uredjivacke politike", rekao je Vujanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare