JAKSIC: DOS PROTIV UCESCA SRBA U LOKALNIM ORGANIMA

Sreda, 01.11.2000.

13:22

Izvor: B92

Default images

Podeli:

JAKSIC: DOS PROTIV UCESCA SRBA U LOKALNIM ORGANIMA Predsednik regionalnog odbora Demokratske stranke Srbije Marko Jaksic izjavio je u sredu u Kosovskoj Mitrovici da je Demokratska opozicija Srbije na Kosovu i Metohiji protiv ucesca Srba u opstinskim organima vlasti nakon lokalnih izbora, odrzanih 28. oktobra u pokrajini. "Srbi nisu ucestvovali na izborima i niko nema prava da ih imenuje osim srpskog naroda", rekao je Jaksic na konferenciji za novinare, javlja Beta. On je dodao da DOS na Kosovu nije dostavio spiskove sa imenima Srba koji bi eventualno bili imenovani u lokalnim organima vlasti u pokrajini. Jaksic je o pritvorenicima u kosovsko-mitrovackom zatvoru rekao da "cenu placaju oni Srbi koji su ostali na Kosovu i Metohiji i koje policija UNMIK-a hapsi bez dokaza". "To su politicki zatvorenici, a Bernar Kusner formira politicko pravosudje. Njega niko nije ovlastio da formira kosovsko pravosudje, da izdaje uredbe i vracanjem ukinutih zakona demontira srpsku drzavu", rekao je Jaksic. On je zatrazio da pravda bude jednaka za Srbe i Albance i da iz zatvora budu pusteni svi nevino zatoceni Srbi, a da se sudi samo onima protiv kojih postoje dokazi i svedoci.

Predsednik regionalnog odbora Demokratske stranke Srbije Marko Jaksic izjavio je u sredu u Kosovskoj Mitrovici da je Demokratska opozicija Srbije na Kosovu i Metohiji protiv ucesca Srba u opstinskim organima vlasti nakon lokalnih izbora, odrzanih 28. oktobra u pokrajini. "Srbi nisu ucestvovali na izborima i niko nema prava da ih imenuje osim srpskog naroda", rekao je Jaksic na konferenciji za novinare, javlja Beta. On je dodao da DOS na Kosovu nije dostavio spiskove sa imenima Srba koji bi eventualno bili imenovani u lokalnim organima vlasti u pokrajini.

Jaksic je o pritvorenicima u kosovsko-mitrovackom zatvoru rekao da "cenu placaju oni Srbi koji su ostali na Kosovu i Metohiji i koje policija UNMIK-a hapsi bez dokaza". "To su politicki zatvorenici, a Bernar Kusner formira politicko pravosudje. Njega niko nije ovlastio da formira kosovsko pravosudje, da izdaje uredbe i vracanjem ukinutih zakona demontira srpsku drzavu", rekao je Jaksic. On je zatrazio da pravda bude jednaka za Srbe i Albance i da iz zatvora budu pusteni svi nevino zatoceni Srbi, a da se sudi samo onima protiv kojih postoje dokazi i svedoci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare